Haberler

Fiskobirlik 76. Olağan Genel Kurulu

Fındık Tarım Satış Kooperetifleri Birliği’nin (FİSKOBİRLİK) 76. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Lütfü Bayraktar güven tazeledi.

Fındık Tarım Satış Kooperetifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) 76. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Lütfü Bayraktar güven tazeledi.

FİSKOBİRLİK'e bağlı EFİT tesislerinde gerçekleştirilen kongrede 133 delegenin tamamı katıldı. Yapılan oylamada oy kullanan 133 delegeden 78'inin oyunu alan mevcut Başkan Lütfü Bayraktar güven tazelerken Gönan Murat Hatipoğlu başkanlığındaki liste ise 46 oy'da kaldı ve 9 oyda geçersiz sayıldı. Seçimlere geçilmeden önce yapılan konuşmalarda ise hükümete yakın olma polemiği yaşandı.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar'ı hükümetle ipleri koparmakla ve kurumu küçültmekle eleştiren Gönan Murat Hatipoğlu, kendi yönetimleri döneminde hükümetle irtibatta ve istişare içerisinde bulunacaklarını söyledi. Hatipoğlu, "Mevcut yönetim kendileri tarafından başarılı bulunuyor. 8 yıldır yönetimde bulunan yönetimin yaptığı en iyi iş gayri menkulleri satmak olmuştur. Satılanların yerine daha iyileri koyulamamış ve her geçen gün küçülen bir kurum haline gelmiştir. Bu yönetimin görevde bulunduğu süre içerisinde hükümet fındığa sonuna kadar sahip çıktı. TMO ile lisanslı depoculukla, Doğrudan Gelir Desteğiyle her alanda sahip çıktı. Peki FİSKOBİRLİK bu uygulamaların neresindeydi. Ziraat Odaları bile Doğrudan Gelir Desteği uygulamasında yerini aldı. Çünkü mevcut yönetim hükümet ile irtibatı kopardı. Hükümet mevcut yönetim döneminde FİSKOBİRLİK'e 20 bin ton fındık verdi. Ancak bu nimetin bile şükrünü bilemeyen yönetim aleyhte açıklamalarda bulundu. FİSKOBİRLİK'in bağlı olduğu Bakanla yani Nurettin Canikli ile ters düştü, ipleri kopardı. Biz ise istişarelerle yönetime talip olduk. Kurumun bağlı olduğu bakanlıkla üreticilerimiz arasında köprü olacağız. Ancak sizler biz köprü falan istemiyoruz diyorsanız kararınıza saygı duyarım" dedi.

Hükümetle hiçbir zaman irtibatı koparmadığını ve kurum adına bütün taleplerinin karşılığını aldığını ifade eden Bayraktar ise, " Biz gayri menkul satmakla eleştiriliyoruz. Evet sattık. 150 milyon TL'lik gayrimenkul satıldı ama karşılığında 350 milyon TL borç ödendi. Her kongrede üretici borçları masaya yatırılırdı. Bugün üretici borçları gündemde yok.Bir dönem FİSKOBİRLİK'in kendi gayrimenkulleri bile teminat olarak kabul edilmiyordu. Şimdi biz karşı kurumlardan teminat alıyoruz. Bu bir güven değil mi? Artık FİSKOBİRLİK fındık alan, üreten bir kurumdur. 3 yıl öncesine kadar gayrimenkul sattığımız doğru ama artık gayrimenkul alabiliyoruz. Aldığımız yerler de var. Bir de bizi hükümetle irtibatı koparmakla eleştiriliyoruz. Biraz önce okunduğu gibi Cumhurbaşkanımızdan telgraf geldi. Cumhurbaşkanı her yere telgraf gönderiyor mu? Bana çevremdekiler AK Parti'den aday ol diye baskı yaparken beni hükümetle irtibatı koparmakla eleştiriyorlar. Biz siyasete sadece mola verdik. Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile ipleri kopardığımız söyleniyor. Biz Bakan olduktan sonra yazdığımız dilekçelere ve taleplere karşılık bulduk. Ancak birileri Nurettin Bey aşağı, Nurettin Bey yukarı diye Nurettin Canikli'ye azap çektiriyor. Bırakın artık bunları. Bölgemizin değerli bir ismi bakan olmuş. İşini yapsın bölgemize hizmet etsin" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise geçilen seçim gündeminde 133 delegeden tamamı oy kullanırken, kullanılan oyların 78'ini Lütfü Bayraktar başkanlığındaki liste alırken, Gönan Murat Hatipoğlu başkanlığındaki liste ise 46 oyda kaldı. 9 oy ise geçersiz sayıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Murat Hatipoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title