Haberler

Fısıldayan İnci' Dünya İkincisi Oldu

Bodrum'da yaşayan ve ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen Ali Rıza Akdolu, 'Fısıldayan İnci' (Wishpering Pearl) isimli küpe tasarımı ile New York'ta düzenlenen Uluslararası Jevellers Circular Keystone (JCK) Fuarı'ndaki Dünya Mücevherat Şampiyonası'nda 'İnci' kategorisinde 396 tasarım arasından ikinciliği elde etti.

Bodrum'da yaşayan ve ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen Ali Rıza Akdolu, 'Fısıldayan İnci' (Wishpering Pearl) isimli küpe tasarımı ile New York'ta düzenlenen Uluslararası Jevellers Circular Keystone (JCK) Fuarı'ndaki Dünya Mücevherat Şampiyonası'nda 'İnci' kategorisinde 396 tasarım arasından ikinciliği elde etti.

Bodrum'da yaşayan ve 1992 yılından beri yaptığı özgün tasarımları ve el işçiliği ile ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen, evli ve iki çocuk babası, Ara Collection'ın işletmecisi Ali Rıza Akdolu, geçen Mayıs ayında Las Vegas'ta düzenlenen ve dünyanın saygın kuyumcularının katıldığı Uluslararası JCK Fuarı'ndaki Dünya Mücevherat Şampiyonası'na 'İnci' kategorisinde, tasarımını ve işçiliğini kendisinin yaptığı 'Wishpering Pearl' isimli bir çift küpe ile katıldı. 35 ülkeden 396 eserin yarıştığı inci kategorisinde Akdolu'nun yaklaşık 3 bin dolar değerinde olan ve 24 ayar altın, güneydenizi incisi ile Avustralya opallerinden özel bir teknik ile yaptığı takı, ilk 20 eser arasına girerek finale kaldı. Ardından bir hafta önce açıklanan yarışma sonunda New York'lu tasarımcı Hektor Hassely'in birinciliğini kazandığı yarışmada Akdolu'nun 'Fısıldayan İnci'si ikinciliği elde etti.

'DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA OLMAK GURUR VERİCİ'

Dünyanın en saygın kuyumcu ve mücevharatçılarının katıldığı fuarda Türkiye'den tek temsilci olduğunu belirten Akdolu, "Bugüne kadar ABD, Honkkong, İsviçre ve İtalya'da bu sektörün önde gelenlerinin seçilerek kabul edildiği 100'e yakın fuarda eserlerimizi tanıttık. Böyle bir yarışmada ikinciliği elde etmek gerçekten çok zor ve gurur verici. Ben hayatım boyunca en iyi olanı en farklı olanı hayata geçirmek için çalıştım. Hedef para kazanmak elbette, ama bunu yaparken de en iyisi olmak hedefim. Amerika'da düzenlenen yarışmada ikinci olmak bizim için çok önemliydi. Çünkü rakiplerimizin hemen hepsi 40-60 yıl maziye dayanan dünyanın en eski ve saygın firmalarıydı. Bu başarı ile, Bodrum'u, Bodrum'da yapılan başarılı işleri tüm dünyaya da göstermiş olduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki yıl hedef daha iyi bir tasarım ile birincilik" dedi.

Ara Collection'un müdavimleri arasında başta ünlü film yıldızı Meksikalı Salma Hayek olmak üzere birçok ünlü ismin olduğu belirtildi. Hayek 2012 yılının Mayıs ayında tatil için geldiği Bodrum'da Akdolu'nun kendisi için özel yaptığı tasarım kolyeyi satın almıştı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avustralya Las Vegas New York Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title