Haberler

Fırtınada Kurtarılan Fok Yavrusu Korumaya Alındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mendirekte yatan fok yavrusu, - Fokun başındaki görevliler, - Fokun korumaya alınması, - Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun konuşması, Fırtınada kurtarılan fok yavrusu, korumaya alındı- Antalya'da denizde bitkin halde bulunarak limana çıkarılan Akdeniz foku, dalgaların etkisini azaltmasının ardından tekrar denize bırakılacak- Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gökoğlu: - "Fokların yaşam alanlarının ihlal edilmemesi lazım. Çok dikkat etmeliyiz, çünkü nesli parmakla sayılır derecede azalmış bir canlı türü" Antalya'da, fırtınada ekiplerce denizden kurtarılan Akdeniz foku, koruma altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mendirekte yatan fok yavrusu, - Fokun başındaki görevliler, - Fokun korumaya alınması, - Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun konuşması, Fırtınada kurtarılan fok yavrusu, korumaya alındı- Antalya'da denizde bitkin halde bulunarak limana çıkarılan Akdeniz foku, dalgaların etkisini azaltmasının ardından tekrar denize bırakılacak- Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gökoğlu: - "Fokların yaşam alanlarının ihlal edilmemesi lazım. Çok dikkat etmeliyiz, çünkü nesli parmakla sayılır derecede azalmış bir canlı türü" Antalya'da, fırtınada ekiplerce denizden kurtarılan Akdeniz foku, koruma altına alındı.Kaleiçi Yat Limanı yakınlarında Akdeniz foku ve yavrusunun fırtınada hayatta kalma mücadelesi verdiğini fark eden vatandaşlar, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu'na haber verdi.Kayalıklara kadar gelen fok yavrusu, yat limanında görevli Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından mendireğe çıkarıldı. Doç. Dr. Gökoğlu da limana gelerek foku inceledi. Yarası olmadığı tespit edilen fok yavrusunun fırtınada bitkin düştüğü, bir süre dinlendikten ve dalgaların etkisini azaltmasından sonra denize bırakılacağı belirtildi.Gökoğlu, Kaleiçi Yat Limanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aylık foku, "Antalya'nın mucizelerinden biri" diye nitelendirdi. Geçen yıl da aynı durumla karşılaştıklarını anlatan Gökoğlu, Kadınyarı adı verilen bölgede fokların yaşayabildikleri mağara bulunduğuna dikkati çekti.Burada yavrulayan fokların zaman zaman yuvadan ayrıldıklarını anlatan Gökoğlu, şöyle konuştu: "Geçen sene bir tanesi aynı şekilde ilk fırtınada çıktı. Ona da bu müdahaleyi yaptık. Bu sene de aynı şekilde ilk fırtınada mağaranın içi, fokların yaşam alanı su baskınına uğruyor. Suya alışık olmayan fok yavrusu, mağaradan çıkmak zorunda kalıyor. Anne fok, fırtına boyunca yavrusunu hayatta tutabilmek için mücadele verdi. Gerçekten görülmeye değerdi."Fokun limanda dinlendirildiğini ve yanına kimsenin yaklaştırılmadığını ifade eden Gökoğlu, deniz durulduğunda aynı bölgeye bırakılacağını söyledi. Gökoğlu, yavru foku süte muhtaç olduğu için mutlaka annesiyle buluşturacaklarını vurguladı.- "Nesli parmakla sayılır derecede"Antalya falezlerinde birkaç Akdeniz foku ailesi olduğunu bildiklerini dile getiren Gökoğlu, şunları söyledi: "Zaman zaman limandan çıkan tekneler, hemen Kadınyarı'nın içine giriyorlar. Fokların yaşam alanlarının ihlal edilmemesi lazım. Hayvanlar, bundan rahatsız oluyor. Fokların da bizim kadar yaşama hakkı var. Dünyada sayıları, sadece 500-600. Bunun dörtte üçlük kısmı Türkiye ve Yunanistan sahillerinde. Mersin, bizim bölgemiz, İzmir Foça tarafı birinci derece yaşam alanları. Çok dikkat etmeliyiz, çünkü nesli parmakla sayılır derecede azalmış bir canlı türü."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Gökoğlu Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title