Haberler

Fırtına Marmara'da Deniz Ulaşımını Aksatıyor

Güncelleme:

Marmara Denizinde hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos nedeniyle deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.

Marmara Denizi'nde hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan şiddetli lodos nedeniyle deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.

Marmara Bölgesi bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Bölgede yağış öncesi etkili olan fırtına deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle iç hat seferlerinin tümünü iptal eden İDO, Bandirma- Yenikapi– Bostancı, Bursa- Armutlu, Armutlu- Yenikapı-Kadıköy, Bursa- Yenikapı- Kadiköy deniz otobüsü seferlerini de gerçekleştiremedi. Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) da, saat 07.00'den beri yine şiddetli fırtına nedeniyle Mudanya- Kabataş ve Kabataş- Mudanya seferlerini iptal etti.

ULUDAĞ'DA KAR 3 METRE

Öte yandan, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı bu sabah 3 metre olarak ölçüldü. Lodosun etkisiyle hava sıcaklığının yükseldiği Uludağ'da yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ

Şiddetli lodos, Bursa kent merkezinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Rüzgarın etkisiyle karbonmonoksit gazından zehirlenen çok sayıda kişi bu sabah hastaneye kaldırıldı. Çatı kiremitlerinin uçtuğu, ağaç dallarının kırıldığı Bursa kent merkezinde rüzgarın hızı 56 kilometreye çıktı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Denizi Armutlu Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title