Haberler

Fırtına Balık Fiyatlarını Artırdı

Marmara ve Ege bölgelerinde hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar ava ara verince, geçen hafta tanesi 10 liradan satılan palamudun fiyatı 15 liraya çıktı.

Marmara ve Ege bölgelerinde hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar ava ara verince, geçen hafta tanesi 10 liradan satılan palamudun fiyatı 15 liraya çıktı.

Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Hasan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde bölgede sert ve fırtınalı bir havanın etkili olduğunu söyledi. Marmara'da tezgahtaki balığın bu nedenle Karadeniz'den geldiğini ifade eden Uysal, hava şartlarının kötü gidişi nedeniyle denize açılamadıklarını anlattı.

Hafta sonuna kadar havanın sert esmesinin beklendiğini dile getiren Uysal, "Denizlerimizde şiddetli esen fırtına yüzünden balıkçılar ava çıkamıyor. Bu nedenle de fiyatlarda yüzde 50'ye varan yükselmeler meydana geldi. Fırtınanın akıbeti tezgaha bu şekilde yansıdı." dedi.

Çanakkale Balık Hali esnafında Levent Şenoklar, her yıl hava şartlarına bağlı olarak fiyatlarda dalgalanmalar yaşandığını söyledi.

Bunun geçici bir durum olduğuna işaret eden Şenoklar, "Çanakkale'deki ya da bölgedeki balıkçı denize çıkamayınca, av olmayınca işler durdu. Karadeniz'den balık geldi. Son birkaç günde de gelen balık azaldı. Palamut 10 liradan 15 liraya çıktı." diye konuştu.

Sedat Tüfekçi de hafta sonuna kadar fiyatların bu şekilde devam edeceğini, hafta başından itibaren hava normale dönünce hem balığın bollaşacağını hem de fiyatların normal seviyeye ineceğini aktardı.

Çanakkale Balık Hali'nde bazı türlerin kilogram fiyatları şöyle oluştu:

Hamsi 15, sardalye 10, mezgit 15, çinekop 35, çipura 25, lüfer 60 lira.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Uysal Çanakkale Marmara Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title