Haberler

Fırtına, Adana'da Lokanta ve Minare Yıktı

Güncelleme:

Adana'da etkili olan şiddetli fırtına yüzünden, bir caminin minaresi, balıkçı lokantası ile Suriyelilerin kaldığı çadırlar yıkıldı.

Adana'da etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bir caminin minaresi, balıkçı lokantası ile Suriyelilerin kaldığı çadırlar yıkıldı.

BİRÇOK İLÇEDE ETKİLİ OLDU

Dün gece saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ve yağmur, Adana'nın Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş İlçeleri'nde etkili oldu. Ceyhan'da birçok tarım arazisi sular altında kalırken, fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi.

LOKANTA YERLE BİR OLDU

Fırtına Yumurtalık İlçesi'nde büyük hasara neden oldu. Balıkçı barınağındaki teknelerin bazılar batarken, birçoğu da fırtına ve dev dalgalar nedeniyle büyük hasar gördü. Barınakta bir balıkçı lokantası ise dev dalgalara ve fırtınaya dayanamayarak tamamen yıkıldı

''GELDİĞİMDE İŞYERİMİN TAMAMEN YIKILDIĞINI GÖRDÜM''

Lokanta sahibi Sebahattin Etkindağ, zararının büyük olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gece saatlerinde fırtınanın şiddetini artırması üzerine dalgaların boyu limanın setlerini aşmaya başladı. İşyerim zarar görmesin diye çatıları güçlendirerek büyük taş parçaları ile destek sağladım ancak o fırtınada limanda bulunan tekneler zarar görünce ben de işyerimi kilitleyerek oradan uzaklaştım. Sabah geldiğimde işyerimin tamamen yıkıldığını gördüm. Yaradandan gelen bir afet yapacak bir şey yok."

NAMAZ VAKTİ OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Fırtına, Kaldırım Mahallesi'ndeki Ulu Camii'nin de minaresini yıktı. Bazı evlerin çatılarının uçtuğu mahallede vatandaşlar, fırtına nedeniyle korku dolu anlar yaşadıklarını belirtirken, minarenin yıkıldığı zaman namaz vakti olmaması faciayı önledi.

SURİYELİLERİN ÇADIRLARI YIKILDI

Adana'nın Karataş İlçesi'nde de etkili olan fırtına, Kırmızıdağ Mahallesi'ndeki yaklaşık 150 Suriyelinin kaldığı çadırları yıkıp, Harbiş mevkiindeki lokantaların da çatılarını uçurdu. Çadırların yıkılmasıyla mağdur olan Suriyelilere ise Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç sahip çıktı. Suriyelileri ilk olarak sahildeki eski jandarma lokaline yerleştiren Kılıç, 50 Suriyeli çocuğu da bir mağazaya götürüp giydirdi. - Ceyhan


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yumurtalık Karataş Ceyhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title