Haberler

First Lady'ler Türk Kahvesini Öğrendi (2)

Lider EŞLERİ ASPENDOS'U GEZDİ Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'ne katılan lider eşleri Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi.

Lider EŞLERİ ASPENDOS'U GEZDİ

Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'ne katılan lider eşleri Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi. Serik İlçesi'ndeki 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'na aynı minibüsle gelen Emine Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın eşi Tubeka Zuma, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın eşi Lulu Gurria ve IMF Başkanı Christine Lagarde'nin eşi Xavier Giocanti, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlisinden antik tiyatronun tarihi ve mimari yapısı hakkında bilgi aldı. Tiyatronun orta katında kendileri için hazırlanan bölümde oturan lider eşlerine önce Osmanlı Şerbeti ve limonata, ardından Türk Mutfağı'ndan farklı lezzetler ikram edildi.

SENFONİDEN MİNİ RESİTAL

İkramın sonunda ise ince belli bardaklarda çay ile Türk kahvesi sunuldu. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıların sunduğu mini konser konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Tenor Devrim Demirel, 'Gel gör beni'yi Şafak Güçbas ise 'Çökertme'yi seslendirdi. Napoliten şarkılarla devam eden konseri, IMF Başkanı'nın eşi Xavier Giocanti'nin sahneye yaklaşarak ayakta dinlemesi dikkati çekti. Konserin ardından sahnenin bulunduğu bölüme inen lider eşleri, antik tiyatro hakkında gözlemlerini dile getirdi.

Atmosferin mükemmel olduğunu belirten Singapur Başbakanı eşi Ho Ching, "İnsanın hayatta başına bir kez gelebilecek bir türden deneyim burası, çok teşekkür ederim" dedi.

Eşinin dünya liderleriyle çok önemli konularda konuşurken kendisinin de güzel ortamdan faydalandığını dile getiren OECD Genel Sekreteri'nin eşi Lulu Gurria, "İpeğin nasıl dokunduğunu, gümüş işçiliğinin nasıl yapıldığını gördük. Çok güzel şeyler gördükten sonra en son buraya geldik ve inanılmaz bir deneyim oldu" diye konuştu.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın eşi Tubeka Zuma ise Emine Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmasında, "Geldiğimiz ilk andan itibaren bize gösterdiğiniz bu cömert misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sizin vasıtanızla beyefendiye de çok teşekkür ediyorum. Yemeklerinizi tadıp, kültürünüzü gördük. Bu güzel yerleri gördük ve çok etkilendik. Bunları mutlaka ülkemize taşıyacağız" dedikten sonra Emine Erdoğan'a sarıldı.

LİDER EŞLERİ ARASINDA TEK ERKEK

Ülkesinin kısa süre önce terör saldırılarıyla sarsıldığını dile getiren IMF Başkanı'nın eşi Xavier Giocanti ise "Bütün misafirperverliğinizden dolayı teşekkür etmek isterim. Burada olmak için çok doğru bir zaman olduğunu düşünmekteyim. Hem eşim hem ben buraya tekrar gelebilmek için elimizden geleni yapacağız. Bizler burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Hayata dair aynı görüşlere sahibiz. Bu tatsız zamanlarda da olsa burada bu güzel misafirperverliği yaşamak benim için eşsiz bir yolculuk oldu" diye konuştu. Lider eşleri arasında kendisinin tek erkek olduğunun hatırlatılmasına gülerek tepki veren Giocanti, "Hanımefendilerle vakit geçirmekten çok keyif aldım. Fakat fazla da abartmamam lazım yoksa eşim kıskanacak. Eşim ve ben antik tiyatrolarda opera gösterileri seyretmeye alışkınızdır. Burada özel bir gösteriye tanıklık etmek bizim için önemli bir deneyimdi" cevabını verdi.

'BEYEFENDİ İYİ UYUM SAĞLADI'

Fransa'daki terör olaylarının ardından G20 Liderler Zirvesi'nin dünya barışı için önemli gelişmelere vesile olmasını dilediğini söyleyen Emine Erdoğan, "Eşlerimiz bunları konuşurken biz de lider eşlerimize kültürümüzü sanatımızı Antalya'mızı tanıtmak istedik. Aramızda bir beyefendi var biz çok memnunuz kendisinden, çok iyi uyum sağladı. Kendi aramızda konuşuyoruz 'bizim eşler olsa asla katılmazlardı' diye. Kendisini cesaretinden dolayı dün akşam yemeğinde de kutladım. Misafirlere tekrar Türkiye'ye gelmeleri için teklifte bulundum" diye konuştu.

Seremonide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm liderlerle konuştuğunun hatırlatılması üzerine Emine Erdoğan, "Bu doğallık bence vücut dili, yarım çatapat bildiği İngilizceyle, kendine olan güveniyle güzel idare ediyor. İlla dil bilmek gerekmiyor, gönüllerle de konuşabilir insan karşısındakiyle. Ben de öyle yapıyorum arkadaşlarımla" dedi.

Lider eşleri sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirip, müze içindeki mağazayı gezdi. Aspendos Antik Tiyatro ziyaretinin ardından EXPO 2016 Antalya'nın düzenleneceği alana gelen lider eşleri zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin tadına bakıp, fuar hakkında bilgi aldı. Kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte zeytin ağacı diken Emine Erdoğan ve diğer konuklar EXPO 2016 Antalya'nın simgeleri Ece ve Efe'yle fotoğraf çektirdikten sonra toplantının yapıldığı Belek'e döndü. - Erdoğan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Erdoğan Güney Afrika Jacob Zuma Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title