Haberler

    Firefoxos Sürprizi!

    Mozilla, FirefoxOS mobil işletim sistemiyle birlikte bir efsaneyi yeniden hayatımıza sokuyor!

    Mozilla, FirefoxOS'u her zaman giriş seviyesi telefonlarla beraber konumlandırdı. Böylece düşük fiyatlı telefonlarda gördüğümüz FirefoxOS, güçlü rakiplerinin karşısında kendine küçük bir kitle edinmeyi de başardı. Ama Mozilla şimdi stratejisini biraz değiştirecek gibi görünüyor.

    Mobil World Congress 2015'te yaptığı duyuruda, Mozilla yeni telefonlar için LG ve telefon operatörleri Verizon, Telefónica, KDDI ve U+ ile çalışacağını açıkladı. Bu işbirliğinden ortaya çıkacak telefonlar ise, kapaklı, katlanabilir veya kızaklı telefonlar olacak. Yani, akıllı telefonlar çağından önceki "karizmatik" kapaklı modeller yeniden hayatımıza girebilir.

    Mozilla yeni telefonları 2016 yılında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Telefonlar şimdilik tüm dünyada satışa sunulmayacak. Mozilla'nın hedefinde, iPhone ve Android telefonların halkın gelirine göre çok pahalı kaldığı az gelişmiş ülkeler var.

    Mozilla ayrıca, Kilif isminde yeni bir FirefoxOS telefonu da duyurdu. Telefon operatörü Orange ile satılacak telefonlar 40 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Kilif modeli aslında Android ve Windows Phone işletim sistemiyle satılan Pixi3 modelinin Firefox OS varyantı olalarak tasarlanmış. Yani, Android ile birlikte iki, üç katı fiyata satılan telefon, FirefoxOS ile sadece 40 dolara satılacak.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title