Haberler

Fırat Mermer Kümelenmesi Kuruldu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Kümelenme Destek Programı kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucunda Malatya’da önemli bir ekonomik değer olan mermer sektöründe kümelenme çalışması başlatıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Kümelenme Destek Programı kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucunda Malatya'da önemli bir ekonomik değer olan mermer sektöründe kümelenme çalışması başlatıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Akçadağ İş Adamları ve Mermer Sanayi Geliştirme Derneği ile 26 firma temsilcisinin katılımı sonucunda Fırat Mermer Kümelenmesi'nin kurularak, proje başvurusunun yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Malatya'nın zengin mermer yataklarına sahip olması ve buna bağlı olarak gerek il gerekse bölge genelinde çok sayıda firmanın faaliyet gösterdiği belirtilerek, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından finanse edilen Kümelenme Destek Projesi'nden faydalanmak amacıyla Fırat Mermer Kümelenmesi'nin kurulduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin proje ortakları ile sürekli toplantılar yaptığı, çeşitli araştırma ve fizibilite çalışmalarının gerçekleştirildiği ve sonuç olarak proje uygulama alanı için Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin seçildiği ifade edildi. Açıklamanın devamında, "Bakanlığa sunulan proje kapsamında yapılacak yatırımlar ilimiz ve bölgemize hizmet verecek, aynı zamanda mermer sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Proje kapsamında ana faaliyet olarak, mermer sektöründe atık oranının yüksek seviyelerde olduğu ve değerlendirilerek ekonomiye tekrar kazandırılması amacıyla Mermer Atık Geri Dönüşüm Tesisi kurulması planlanıyor. Proje içerisinde ayrıca sektörde ara eleman yetiştirme amaçlı eğitim merkezi kurulması, ürün sergileme alanı hazırlanması, kümelenme birlikteliği tanıtım faaliyetlerinin yapılması ve tesisin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmaya yönelik yatırımlar yer alıyor" denildi.

Öte yandan 5 yıllık bir yatırım süresi öngörülen proje için, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından toplam 15 milyon 417 bin lira talepte bulunulduğu dile getirildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title