Haberler

Fırat Koleji Öğrencileri Balıkesir İş Adamları Derneğini Ziyaret

Güncelleme:

Fırat Koleji 6.sınıf öğrencileri Balıkesir İş Adamları Derneğini (BİAD) ziyaret etti ve Dernek Başkanı Osman Kurplikaya ile söyleşide bulundu.

İş hayatı, başarılı olma, BİAD, Emir Grup, gerçekleştirdikleri ve planladıkları projeler ile nitelikli eleman ve eğitim üzerine çeşitli sorular soran öğrenciler gelecek adına kendilerine ve iş hayatına oldukça faydalı cevaplar aldılar. 6.sınıf öğrencilerinden Elif Doğan, Sude Akın, Oğuz Kaan Canbey, Muharrem Acar ve Yusuf Baykan sordu Osman Kurplikaya cevapladı.

Söyleşide Kurplikaya, hayatta en çok dürüstlüğe değer verdiğini ve insanın taşıması gereken en önemli şeyin olduğu, BİAD'ın vizyonunun üye işadamlarına yeni pazarlar açabilmek, ufuklar katabilmek, bağlantı sağlayabilmek ve gönül köprüleri kurabilmek olduğunu belirtti. Hemen her sektörden üyelerinin olduğu ve tarımdan hayvancılığa, hizmet sektöründen inşaata, turizmden madenciliğe her ilçeden 300 civarı üyelerinin mevcut olduğunu söyledi. Kurplikaya başarılı olmanın kriterleri olarak, "Birincisi işinizi sevmekten geçiyor. Ardından işinizle ilgili eğitim, bilgi ve donanımı kazanmış olmanız lazım. Daha sonra da düzenli ve aralıksız çalışmanız lazım. Bu üçünüzü sağlarsanız başarılı olursunuz." şeklinde konuştu.

Eğitimle ilgili olarak da eğitimin ilk önce ailede başladığı ve çocukların iyi ahlakta olmasının çok önemli olduğunu belirtti. Okuma yazma ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmek için Peygamber Efendimizin Bedir savaşında 10 kişiye okuma yazma öğretmesi sonucu hürriyetini vadetmiş olmasına bakılması gerektiğini vurguladı. Diğer en önemli şeyin de kitap okuma olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesir Baykan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title