Haberler

Fırat Kaplumbağası Gkv Özel Ortaokulu Himayesinde

‘S.O.S Türlerimizi Koruyalım’ projesi kapsamında kolları sıvayan GKV Özel Ortaokulu öğrencileri, Fırat Kaplumbağalarını ve yaşam alanlarını koruma altına almak için çalışırken GKV’lilerin kardeş okulu Şanlıurfa Özel Saraç İlgi Ortaokulu öğrencileri de Halfeti’nin karagülünü koruma altına alıyor.

'S.O.S Türlerimizi Koruyalım' projesi kapsamında kolları sıvayan GKV Özel Ortaokulu öğrencileri, Fırat Kaplumbağalarını ve yaşam alanlarını koruma altına almak için çalışırken GKV'lilerin kardeş okulu Şanlıurfa Özel Saraç İlgi Ortaokulu öğrencileri de Halfeti'nin karagülünü koruma altına alıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri nesli yok olmaya yüz tutan Fırat Kaplumbağalarına el atarak yaşam alanlarının korunması için kolları sıvadı. S.O.S. (Save Our Species-Türlerimizi Koruyalım) Projesi GKV Özel Ortaokulu Bilim ve Proje Kulübündeki 16 öğrenci tarafından Burcu Dindaroğlu ve Ferda Çayırgan Sürmelihindi rehberliğinde çalışmalarına başladı. Proje kapsamında Güney Fırat Havzasında yaşayan nesli yok olmaya yüz tutan bir tür olan Fırat Kaplumbağası (Rafetus euphraticus) seçildi.

Konuyla ilgili Proje Rehber Öğretmeni Burcu Dindaroğlu ve Ferda Çayırgan Sürmelihindi tarafından şu açıklama yapıldı:

"S.O.S. (Save Our Species-Türlerimizi Koruyalım) Projesi GKV Özel Ortaokulu Bilim ve Proje Kulübündeki 16 öğrenci tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında yaşam alanları yok edilen Fırat Kaplumbağalarının yaşam alanlarının korunması ve kaplumbağaların nesillerini devam ettirebilmeleri hedeflenirken öğrencilerimiz bu canlının tanınması ve korunmasına yönelik çalışmalar yapacaklardır. Bu projeye katılan 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz alan gezilerinde yapacakları su, toprak tahlilleri ile feni yaşayarak öğreneceklerdir. Yapılacak sanatsal faaliyetler ve alt projeler (atık toplama) ile öğrencilerin çevre bilinci her yönüyle gelişecektir. Projede alan çalışmalarına katılan ortaokul öğrencilerinin bilimsel süreçler yardımı ile doğadaki etkileşimleri neden-sonuç örüntüsü içinde anlamalarına ve çevre problemlerinin çözümüne yönelik stratejiler geliştirmelerine olanak sağlayacak özgün bir eğitim modeli yapılandırılmıştır. S.O.S Projesi, gerçekleştirilen uluslararası işbirlikleri gereği 2011- 2012 Eğitim-öğretim yılından başlayarak her yıl sürdürülmek üzere uluslararası sertifikalı bir eğitim programı olarak kabul görmüştür. Projedeki çalışmaları eksiksiz tamamlayan öğrenciler, danışman öğretmenler ve okulumuz proje uygulama süreci sonunda uluslararası sertifika almaya hak kazanacaktır."

HALFETİ'NİN KARAGÜLÜ DE KORUMA ALTINA ALINIYOR

Proje kapsamında GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin Şanlıurfa'da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Şanlıurfa Özel Saraç İlgi Ortaokulu öğrencileriyle kardeş okul olduklarını ve bu okul öğrencileriyle mektuplaşarak ve görüşerek projelerini paylaştıklarını kaydeden Burcu Dindaroğlu ve Ferda Çayırgan Sürmelihindi, şu açıklamayı yaptı:

"S.O.S. Projesi eğitim öğretim yılı boyunca okullar kendilerine bir kardeş okul seçecekler ve proje sürecinde iki kez olmak üzere öğrenciler arası mektuplaşma gerçekleştireceklerdir. Öğrencilerimiz kardeş okul olarak Şanlıurfa Özel Saraç İlgi Ortaokulu'nu seçerek mektup arkadaşlarıyla seçtikleri türler ve yaptıkları çalışmalar hakkında yazışacaklardır. Bu okuldaki öğrenciler ise S.O.S kapsamında Halfeti'de yetişen Siyah Gül türünü seçmişlerdir. Her iki okul öğrencileri arasında kurulan koordinasyon aynı coğrafyadaki canlıların korunması, yaşam alanlarının geliştirilmesi için büyük önem taşımaktadır." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Gaziantep Halfeti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title