Haberler

Fırat Kalkanı Operasyonu son dakika gelişmeleri

Güncelleme:

Fırat Kalkanı Operasyonu son dakika gelişmeleri. TSK, IŞİD'i temizlemek için Suriye'nin Cerablus kentine operasyon başlattı. Operasyon hem havadan hem de karadan top atışlarıyla sürdürülüyor. Tarihi operasyonun adı Fırat Kalkanı olarak belirlendi. Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili son dakika haberler haberler.com adresinde.

TSK, IŞİD'i temizlemek için Suriye'nin Cerablus kentine operasyon başlattı. Operasyon hem havadan hem de karadan top atışlarıyla sürdürülüyor.

OPERASYONUN ADI: FIRAT KALKANI

Operasyonun başlamasının ardından en çok merak edilen konulardan biri ise operasyonun adının ne olduğuydu. O bilgi de haber merkezlerine ulaştı. Operasyonun adı: Fırat Kalkanı...

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri, Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için askeri harekât başlattı. Cerablus bölgesi fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bombalandı. Terörist örgüt IŞİD'in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan ilçeye gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler sızdı. TSK'nın Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlattığı operasyonun adı 'Fırat Kalkanı' olarak belirlendi.

IŞİD VURULDU

Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

ASKERİ KAYNAKLAR : TOPLAM 63 HEDEFE 224 ATIŞ YAPILDI

Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi.

Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarında TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açmaya başladı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı.

İlk hava harekatı ise saat 06:08'de başladı. Saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi.

12 HEDEFTEN 12'Sİ TAM İSABETLE VURULDU, 70 HEDEF İMHA EDİLDİ

Operasyonun ardından askeri kaynaklardan yapılan ilk açıklamaya göre belirlenen hava kuvvetlerince belirlenen 12 hedeften 12'si de tam isabetle imha edildi. Topçu ve havan atışları ile ise 70 hedef imha edildi.

F-16'LAR DA IŞİD'İ VURDU

Hava harekatına Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar iştirak etti. Şuan itibarıyla Keklice'de ve Cerablus bölgesinde tespit edilen bölgelere F-16'larla hava taarruzu icra edildiği bildirildi. Türkiye tarafında konuşlu bulunan tankların da Suriye tarafındaki anlık çıkış ve görülür IŞİD hedeflerini vurduğu kaydedildi.

KOMUTA KADEMESİ GENELKURMAY'DA

DHA'ya bilgi veren askeri kaynaklar; "Harekâtın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargâhındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi'nde (Genelkurmay Başkanı, İkinci Başkan ve J Başkanları) ve Kuvvet komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet Komutanları ve karargâhın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cerablus Türkiye Suriye Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title