Haberler

Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile DAEŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç'un, Erzurum'un Pasinler ilçesindeki babaevinde yas var.Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'nde oturan Karakoç ailesi, acı haber üzerine evlerine Türk bayrağı asarak, taziyeleri kabul etti.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile DAEŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç'un, Erzurum'un Pasinler ilçesindeki babaevinde yas var.

Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'nde oturan Karakoç ailesi, acı haber üzerine evlerine Türk bayrağı asarak, taziyeleri kabul etti. Askeri yetkililer de aileye taziye ziyaretinde bulundu. Taziye sırasında fenalık geçiren şehit yakınlarına 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da aileyi ziyaret ederek, gözyaşları içinde ağıt yakan acılı baba Abdurrahim Karakoç'u teselli etti.

"Kurban Bayramı'ndan sonra nişanlanacaktı"

Şehit Uzman Er Burak Karakoç'un amcası Abdülkerim Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin askerliğini yapıp geldikten sonra uzman erbaşlığa müracaat ederek göreve başladığını söyledi.

Şehidin uzman erbaş olmak için çok ısrar ettiğini belirten amca Karakoç, "Takdiri ilahi, Cenab-ı Allah vatan için millet için canını aldı. Gerekirse biz de canımızı feda etmeye hazırız. Vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı korumaya mecburuz. Ölmeye de her şeye de hazırız. Burak, çok iyi bir delikanlı, efendi biriydi. Evlilik yapacaktı. Babası sözünü almıştı, yakında nişanlanacaktı. Geçen gün konuşmuşlar 'baba bayramdan sonra izne geleceğim, izinden sonra nişan yaparsın' demiş. Babası da ona hazırlık yapıyordu. Ama Allah'a kurban olayım, takdiri İlahi bu. Allah'tan gelene kurban olayım, ondan geldik ona gideceğiz." diye konuştu.

Şehidin komşusu Veysel Kızıltunç da şehidin babasının iki gün önce şehidi birkaç kere rüyasında gördüğünü belirterek, "Rüyasında birkaç kez 'baba yatma kalk' demiş. Şehidin babası dün de cuma namazına gitmiş. Namazda secdeye gittiğinde, şehit oğlu gözünün önüne gelmiş 'baba bir dakika dışarı gelir misin?' demiş. Bu da selam vermiş dışarı çıkmış. Burak da önü sıra dışarı çıkıyormuş. 'Baba gel bir şey diyeceğim' diyormuş. Kapının önüne çıktığında Burak kayboluyor. Tam cuma saati, şehit olduğu saat. Vatan bizim, toprak namus bizim. Bu topraklar korunacak, birimiz öleceğiz, birimiz yaşayacağız. Cenab-ı Allah annesine babasına sabırlar ihsan etsin." diye konuştu.

Baba Karakoç ise "Balam, kuzum cuma günü bana ne diyecektin. Keşke senin senin yerine ben ölseydim." şeklinde ağıtlar yaktı.

Kaynak: AA / Güncel

Burak Karakoç Pasinler Korucuk Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title