Haberler

Fırat Kalkanı Harekatı 62. Gününde

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a ait 27, bölücü terör örgütü PKK/PYD'ye ait 19 hedefin ateş altına alındığı bildirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a ait 27, bölücü terör örgütü PKK/PYD'ye ait 19 hedefin ateş altına alındığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'de, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf edip hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek amacıyla 24 Ağustos'ta başlattığı "Fırat Kalkanı Harekatı" Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler'in DEAŞ'la mücadeleye yönelik kararları çerçevesinde sürüyor.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mare bölgesinde, halen kontrol edilen yerlerde keşif, gözetleme, hedef tespiti, savunma tedbirlerini geliştirme, çıkabilecek fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam ediliyor.

Bölgede yaşanan çatışmalarda muhalif ve destek sağlayan unsurlarda zayiat meydana gelmedi.

Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana, yaklaşık bin 265 kilometre karelik alandaki 156 meskun mahalde kontrolü sağladı.

Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 300 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

DEAŞ ve PKK/PYD hedefleri vuruluyor

Harekatın dünkü bölümünde ise Terör örgütü DEAŞ'a ait 27, bölücü terör örgütü PKK/PYD'ye ait 19 hedef, ateş destek vasıtalarıyla baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Terör örgütü DEAŞ mensuplarından temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri, tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak imha etti.

AFAD ve Kızılay ekipleri ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler de kesintisiz sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title