Haberler

Fırat: "Gölgelenmemesi Gereken Kürt Sorunu ve Çözüm Süreci"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Salih Fırat, yapmış olduğu basın açıklamasında; Kürt sorunu ve çözüm sürecinin gölgelenmemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Salih Fırat, yapmış olduğu basın açıklamasında; Kürt sorunu ve çözüm sürecinin gölgelenmemesi gerektiğini söyledi.

Fırat, şunları söyledi:

"Bugün ülkemiz çok ciddi uluslararası ve onun iş birlikçisi taşeronlar tarafından bir kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır. Bürokratik vesayetlerle, önü açılmış Türkiye, kırmızıçizgilerin içine hapsedilmeye, ekonomik istikrarsızlığa, etkisiz dış politikaya ve tekrardan yeni vesayetlere sıkıştırılmak isteniyor. Seçim sürecine girdiğimiz bir dönemde hem Hükümetimize karşı hem de çözüm sürecine karşı siyasal mühendislik oyunlarıyla bir dizayn çalışması yapıldığını görüyoruz. Bugün nihayetinde çatışmalı süreçten demokratik siyasetin baskın geldiği barış sürecini yaşıyoruz. Bu çok değerli ve üstüne titrememiz gereken, kaybedilmeyecek bir hazine kadar önem vermemiz gereken bir süreçtir.

Öncelikle insanlıkla bağdaşan, ne olursa olsun barıştan yana olmak, ölme ve öldürmeye karşı bir tavır sahibi olabilmektir. Kolay değil ülkemiz binlerce insanını bu yola kurban etmiş ve 400 milyar dolarını dağlara taşlara gömmek zorunda kalmıştır. Bu acı hatıranın izleri hepimizin belleğinde tazeliğini korumaktadır. O yüzden ne olursa olsun bu sürece hepimizin sahip çıkması lazım. Hükümetimizin sürdürdüğü Kürt sorunu çözüm iradesinin gerek iç gerekse dış mihraklar tarafından provokasyona açık olduğunu unutmamak gerekir. Kısacası, şu çatışmazlık ve diyalog aşamasında amasız, fakatsız ve sonuna kadar barış söylemli destek vermemiz ve kazanımlarımızı muhafaza etmemiz gerekiyor. Kimsenin ölmediği, kimsenin öldürmek mecburiyetinde bırakılmadığı bu süreç, o yüzden çok önemli ve değerlidir. İyi yönetilen Türkiye'yi eski Türkiye'nin argümanlarından ve enstrümanlarından ve savaş ekonomisine hizmet eden güvenlik politikalarına dönüştürmek isteyen odaklara da izin vermeyeceğiz. Yeni Türkiye inşası diyalog zemininin açık tutulduğu ve siyasetin merkeze alındığı çözüm sürecine devam etme iradesine sahip olmak ile olur. Sorunlar ile büyüyen bizler, Yeni Türkiye'yi sorunsuz, yaşanabilir ve özgüvenini en üst düzeyde kazanmış bir şekilde çocuklarımıza emanet bırakmalıyız. Bize düşen başarıyla giden diyalog sürecini destekleyip, bölge halkının refahını yükseltip, yüzünün gülmesini sağlamaktır. Bu bağlamda yargıdaki çifte standardın son bulmasındaki anahtar da çözüm sürecinde yatmaktadır." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Fırat Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title