Haberler

Fırat'an 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ın, kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak, her kesimin sağduyulu ve sorumlu davranması suretiyle anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının, toplumsal barışa da katkı sağlayacağı unutulmamalıdır" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ın, kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak, her kesimin sağduyulu ve sorumlu davranması suretiyle anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının, toplumsal barışa da katkı sağlayacağı unutulmamalıdır" dedi.

Fırat mesajında, "Ülkemizde de ilk olarak 1906 yılında kutlanmaya başlayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sosyal adalet ilkelerine uygunluğun sağlanabilmesinin yolunun, emeğin karşılığının alın terinin kurumadan verilmesinden geçtiği düsturunun sembolüdür" dedi.

1 Mayıs'ın iş gücünün toplumsal bir değer olarak algılanması suretiyle emeğe saygı, ülkenin ekonomik olarak büyümesi ve sosyal kalkınma hedeflerine olan pozitif etkisine önemli bir katma değer olduğunu ifade eden Fırat sözlerin şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda tüm temsil örgütlerinin sorumluluk içerisinde hareket etmedeki kararlılıkları ise her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizde çalışma hayatının çok daha ileri standartlara kavuşturulması konusunda önemli adımların atıldığı bugünlerde tüm paydaşların katkısı ve duyarlı yaklaşımıyla çalışma hayatıyla ilgili sorunlar diyalog ve uzlaşma zemininde çözüme kavuşturulmaktadır. Dünyanın en büyük 16. ekonomisi olmasında gecesini gündüzüne katarak, alın teri döken işçi ve çalışanlarımız fabrikalarımızda, maden ocaklarımızda, tersanelerimizde, tarlalarımızda ve diğer iş alanlarında emekleriyle bu başarının gerçek sahipleridir. Ülkemizde ekonomik istikrarın yakalanması ve demokrasinin gerçek anlamına kavuşmasında temel faktör muhakkak ki çalışanlarımızın alın teri ve emeğidir. Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ın, kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak, her kesimin sağduyulu ve sorumlu davranması suretiyle anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının, toplumsal barışa da katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük pay sahibi olan tüm emek sahiplerinin birlik ve beraberliğimizi, çalışma barışını pekiştirmesini diliyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yurdumuzda karşılıklı anlayış ve sağduyu ortamında yapılması temennilerimle, emeğin gerçek sahiplerinin bu özel günlerini kutluyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Fırat Ak Parti Adıyaman 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title