Haberler

Firari Yüzbaşı Karatepe'nin Eskişehir'de Görüldüğü İddiası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştirdikten sonra kaçan darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde görüldüğü iddiası, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

İhbar üzerine ilçe merkezi ve mahallelerdeki kahvehane, market ve diğer iş yerlerinin Burkay Karatepe'nin fotoğrafları asıldı. Jandarma ekiplerinin Karatepe'nin görüldüğü iddia edilen Göcenoluk Mahallesi yakınlarında bulunan Zahran Vadisi mağaralarında aramalar yaptığı bildirildi.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçesindeki vatandaşların bu konuda çok duyarlı olduğunu söyledi.

Firari Karatepe'nin Seyitgazi ilçesinde görüldüğü yönünde iddiaların olduğunu anlatan Kalın, şöyle konuştu:

"Bir şoförün gördüğü ve servis aracına bindiği yönünde iddialar var. Bir çobanın gördüğü yönünde iddia var. En son Göcenoluk Mahallesi'nde bir soygun yapıldı. Orada da şüpheler oluştu. Bu hainin yakalanması için bölgedeki vatandaşlarımız da çalışıyor. Vatandaşları bu kişiyi görmeleri halinde jandarma ve polise bildirmeleri noktasında uyarılarda bulunuyoruz. Kahvehanelere ve iş yerlerine bu kişinin fotoğrafları asıldı. İnşallah bu kişinin yakalanması için biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hain kişinin ilçemize bağlı özellikle Türkmen Dağı bölgesinde görüldüğüyle ilgili güçlü iddialar var. İnşallah kısa zamanda bu haine ulaşılır."

"Yaklaşık 1 aydır burada bir yoğunlaşma oldu"

Karatepe'nin son görüldüğü iddia edilen Göcenoluk Mahallesi'nin Muhtarı Nasıf Şükrü Özyavuz ise jandarmanın konuyla ilgili bölgede çalışma yaptığı bildirdi.

Kırka Mahalle Muhtarı Musa Kaya da İdrisyayla ve Ahlatlı bölgelerinde aramalar yapıldığını ancak bir sonuç alınamadığını dile getirerek, "Polisler gelip mahalledeki iş yerlerine bu kişinin fotoğraflarını astı. Araştırıyoruz ama bulamıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan Veli Türkmen de firari Karatepe'nin her yerde arandığını belirterek, "Bu bölgede olduğu yönünde iddialar var. Ah bir görsek, onu bir yakalatsak çok mutlu olacağız. Şehitleri görünce ağlıyoruz, bu hainlerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz." diye konuştu.

İl Jandarma yetkilileri ise yaklaşık 2 ay önce söz konusu zanlının Mahmudiye'de yaşayan yakınlarının yanına geldiği yönünde bir ihbarın olduğunu ancak bunun boş çıktığını belirterek, firari Karatepe'nin Afyonkarahisar-Eskişehir hattında saklandığı yönünde ikinci bir ihbarın geldiğini, bunun da takibini yaptıklarını ancak hiçbir bulguya rastlamadıklarını kaydetti.

İhbar eden vatandaşlar ödüllendirilecek

Öte yandan Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında, Burkay Karatepe'yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.

Suikast girişimi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerce otele 3 helikopterden ateş açılmıştı.

Otel üzerinde bir süre havada kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan gruplar inmiş, bölgeye sevk edilen polis ekipleriyle yaşanan çatışmada polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin şehit olmuştu. 10 kişinin de yaralandığı olaylar sırasında bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerine de ateş açılmıştı.

Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda darbeci askerler, İçmeler mevkisindeki ormanlık alana kaçmış, güvenlik güçlerinin, kaçan askerleri yakalamak için havadan ve karadan yürüttüğü operasyonlarda darbeci askerlerden 36'sı yakalanıp tutuklanmış, Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Burkay Karatepe ise kaçmıştı.

Babası Ankara'da tutuklanan Karatepe'nin Eskişehir'de yaşayan kız kardeşi de ağustos ayında Eskişehir'de gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Marmaris Karatepe Politika Güncel Haberler

title