Haberler

Firari Cinayet Şüphelisinden Tehdit Telefonu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde geçtiğimiz günlerde arazi meselesi yüzünden 2 kardeşi tabanca ile vurarak öldürdüğü iddia edilen firari üvey ağabeyin aileyi telefonla arayarak, "Kızlarını da öldüreceğim" dediği öne sürüldü.

Yaklaşık 10 gün önce, 2 çocuk babası 28 yaşındaki Mehmet Can ile askerden kısa süre önce gelen kardeşi 22 yaşındaki İbrahim Can, Turanlı Mahallesi yolu üzerindeki bir tarlada ölü bulunmuşlardı. Tabanca ile öldürülen kardeşlerin cinayet şüphelisi olarak H.C. adlı üvey ağabey güvenlik güçleri tarafından aranıyor. Arazi anlaşmazlığından dolayı cinayetin işlendiği belirtiliyor. İki evladını cinayete kurban veren anne Hamra Can, cinayetin şüphelisi olarak aranan H.C.'nin kendilerini iki defa telefonla arayarak, "Kızlarını ve torunlarını da öldürmeden hapse girmeyeceğim" diye tehdit ettiği iddia etti.

İki evladı tarlada öldürülen anne Hamra Can, katilin yakalanmaması durumunda tüm ailesinin katledileceği uyarısında bulunarak, "Oğullarımın katilinin bulunmasını istiyorum. Üvey oğlum iki ay önce bizim evin kapısına geldi. 'Ben sizin oğlunuzu vuracağım, öldüreceğim' diye tehdit etti. Başbakanımıza sesleniyorum. Lütfen oğlumun katili yakalansın. Oğlumun kati H.C.'nin şimdiye kadar yakalanmaması bizleri korkutuyor. Adalet istiyorum, adalet yerini bulsun. Bizim kimsemiz yok. Katiller çocuklarımı öldürdükten sonra hala bizi arayıp tehdit ediyorlar. Bize telefon açıp, 'Kızlarını ve torunlarını da öldüreceğim' diyor. Bunlar cani, insan değil. Yetkililerin bir an önce bu canileri bulup adalete teslim etmelerini istiyorum. Yüce adaletimize güveniyorum. Lütfen bize yardım edin. Tek 2 oğlum vardı. Onları da öldürdüler. Torunlarımın ve kızlarımın da ölmesini istemiyorum" dedi.

16 yıl önce de cinayet işlemiş

Hayatını kaybeden Mehmet Can ile İbrahim Can'dan geriye kalan tek amca oğlu olan Abdulvahab Can, "Bu acıyı tarif etmek imkansız. Bu ailenin 2 erkek çocuğu vardı. Plan yaparak ikisini de öldürdüler. Bunlara yardım ve yataklık edenler de vardır. Bizler bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın yanında saf tuttuk. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Lütfen bize yardım edin. Katil ailemizi arayıp tehditler savuruyor. Neden hala yakalanamıyor? Bu cani, 16 yıl önce yine aynı şekilde arazi meselesi yüzünden diğer amcamın oğlunu da katletti. Buna yardım eden insanlar da tehlikeli insanlardır. İki tane cenazemiz oldu. Tabanca ile kurşunlanarak öldürüldüler. Katiller hala dışarıda, bizi arayıp tehditler savuruyorlar. Kimseden ses yok. Sürekli tehdit altındayız. Herhangi bir güvencemiz yok. Büyük bir hayati tehlike içerisindeyiz. Lütfen yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Can Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title