Haberler

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Kairamo Alanya'da

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo, ülkesinin bağımsızlığının 100'üncü yıldönümü dolayısıyla Antalya'nın Alanya ilçesini ziyaret etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret eden Kairamo, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'ya ilk kez geldiğini ve bunun mutluluğunu duyduğunu söyledi.

Finlandiya'nın bağımsızlığının 100'üncü yıldönümü dolayısıyla ülke çapında etkinlikler yapıldığını kaydeden Büyükelçi Kairamo, "En çok Finlandiyalı Alanya'da yaşadığı için ilk ziyaretimi buraya gerçekleştirdim. Önümüzdeki cuma günü de Finlandiya-Türkiye milli maçında organizasyon yapılacak. Yarın da burada yaşayan Finliler ve Türk çocuklar arasında eşitlik ve kardeşlik anlamında küçük bir etkinlik olacak. Onun da ziyaretini gerçekleştirmek istedim. Bundan sonraki süreçlerde de ilçeyi ziyaret etmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Avrupa'da son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Paivi Kairamo, şöyle konuştu:

"Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk 90 yıldan beri sürüyor. Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum. AB sürecinde de Finlandiya'nın katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Adem Murat Yücel de Kairamo'yu ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Örf, adet, kültür, hoşgörü ve misafirperverlikte Türkiye'nin örnek ülkelerden olduğunu dile getiren Yücel, "Atalarımızdan biz bunu gördük ve bunu da yaşatmaya çalışıyoruz. Alanya, Finlilerin ülkemizde en yoğun yaşadığı yer. Farklı dinlerden de olsa aynı coğrafyayı paylaşmaktan mutluyuz. Onlar bizim her zaman misafirimiz. Yabancılar Meclisimizde de onları temsil edenler var. Biz bu yaşam tarzından mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Kairamo, daha sonra Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu ve Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'yu da ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Murat Yücel Finlandiya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title