Haberler

Finlandiya Büyükelçisi Kairamo'dan Dostluk Mesajı

Finlandiya Büyükelçisi Kairamo'dan dostluk mesajı Büyükelçi Paivi Kairamo: -"Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk, 90 yıldan beri sürüyor" -"iki ülke arasında ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor.

Finlandiya Büyükelçisi Kairamo'dan dostluk mesajı

Büyükelçi Paivi Kairamo:

- "Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk, 90 yıldan beri sürüyor"

-"iki ülke arasında ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum"

ANTALYA - Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasındaki siyasi sürüce değerlendiren Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo, "Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk, 90 yıldan beri sürüyor. Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum" dedi.

Finlandiya'nın Türkiye Büyükelçisi Paivi Kairamo, ülkesinin bağımsızlığının 100. yıldönümü nedeniyle Antalya'nın Alanya ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile başlayan Paivi Kairamo burada gazetecilere yaptığı açıklamada Alanya'ya ilk kez gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"Bundan sonraki süreçlerde de ziyaret etmeyi düşünüyorum"

Bu yıl Finlandiya'nın bağımsızlığının 100. yıldönümü olduğunu söyleyen Kairamo, "Bununla ilgili ülke çapında etkinlikler yapıldı. En çok Finlandiyalı Alanya'da yaşadığı için ilk ziyaretimi de buraya gerçekleştirdim. Önümüzdeki Cuma günüde Türkiye- Finlandiya maçı için de organizasyon yapılacak. Yarında burada yaşayan Finliler ve Türk çocukları arasında eşitlik ve kardeşlik anlamında küçük bir etkinlik var. Onunda ziyaretini gerçekleştirmek istedim. Çok mutluyum ve bundan sonraki süreçlerde de ziyaret etmeyi düşünüyorum" dedi.

"Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var"

Türkiye Avrupa ülkeleri arasındaki gerilimi de değerlendiren Kairamo, "Finlandiya AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk, 90 yıldan beri sürüyor. Aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum. AB sürecinde de Finlandiya'nın katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Onlar bizim her zaman misafirimiz"

Başkan Yücel ise büyükelçiyi ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Toplum olarak örf, adet, kültür, hoşgörü ve misafirperverlik olarak örnek ülkelerden biri olduklarını aktaran Yücel, "Atalarımızdan biz bunu gördük ve bunu da yaşatmaya çalışıyoruz. Alanya, Finlilerin ülkemizde en yoğun yaşadığı yer. Farklı dinlerden de olsa aynı coğrafyayı paylaşmaktan mutluyuz. Onlar bizim her zaman misafirimiz. Yabancılar meclisimizde de onları temsil edenler var. Biz bu yaşam tarzından mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Paivi Kairamo, Başkan Yücel'e Adem Murat yazan Finlandiya milli takım forması hediye etti. Yücel ise hediyeye teşekkür ederek, Büyükelçi Paivi Kairamo'ya ipek kozasından üretilen çiçek tablosu hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Adem Murat Yücel Finlandiya Türkiye Alanya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title