Haberler

Finike ve Kumluca'da Özel Eğitim Şenliği Düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike ve Kumluca ilçelerinde düzenlenen Özel Eğitim Şenliği'nde engelli bireylerle bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası'nı, Mayıs ayına yaydığı çeşitli etkinlikle kutlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ilçe belediyeleri işbirliği ile Finike ve Kumluca ilçesi Adrasan sahilinde Özel Eğitim Şenliği düzenledi. Özel bireylerin ve ailelerinin katıldığı şenliklerde renkli görüntüler yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de şenlikte özel bireyleri yalnız bırakmayarak, coşkularına ortak oldu.

ŞİİR OKUYUP ZEYBEK OYNADILAR

Finike'deki şenlik Canan Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesi'nde, Kumluca'daki şenlik ise Adrasan sahilinde gerçekleştirildi. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'nun da katıldığı şenlikte engelli öğrenciler, şiirler okudu, zeybek oynadı. Özel bireylerden oluşan koro, seslendirdiği parçalarla büyük alkış topladı. Çocuklarını sahnede gören aileleri duygusal anlar yaşadı. Konserle renklenen şenlikte, engelli bireyler doyasıya eğlendi.

HAYATIMIN MERKEZİNDESİNİZ

Özel bireylere hitap eden Başkan Türel, "Özel çocuklarımız için bir aradayız. Onların ve aileleri benim her zaman önceliğim olmuştur. Özel çocuklarımız yer yüzündeki meleklerdir. Hayatımın merkezinde, tüm projelerimde ilk sırada onlar vardır. Antalya'mızı sizler için gerçek bir engelsiz şehir yapmak, sizin hayatınızdaki engelleri kaldırmak benim en önemli hedeflerimden birisidir" dedi.

Engelliler Haftası'nı bu yıl 1 aya yaydıkları çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Türel, "Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivalimizin (ENFEST) ikincisini gerçekleştirdik. Engellilerimize hizmet sunan STK temsilcileri Engelli Hizmet Merkezimizde bir araya geldik onların sorunlarını paylaştık ve çözüm ürettik. Engelli çocuğu olan annelerin katılımıyla AKM'de Anneler Konuşuyor söyleşisini gerçekleştirdik. Özel bir çocuğun annesinin yaşadıklarını dinlemek hepimizi duygulandırdı" diye konuştu.

Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlemesiyle artık bu şenlikleri ilçelere de gerçekleştirebildiklerini ifade etti.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına kolay ve hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak için üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, "Biz engelleri birlikte aşacağız" dedi.

ULAŞILMAYAN ENGELLİ KALMAYACAK

Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına kolay ve hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak için üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, "Her proje engelli bireylerimizi düşünerek hizmet ediyoruz. Engelsiz Mekanlar Projemiz ile engelli bireylerin özel mülkiyetlerinde yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Uzmanlarımız, 'Antalya'da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projemiz" ile ilçelerimizdeki engelli bireylere ziyarette bulunuyor, onların sorunlarını tespit ediyoruz. Bugüne kadar toplam 93 köye gittik. 420 engelliye bizzat ulaştık ve sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeye çalıştık. Engelli Veri Haritası Projemiz var. Antalya'da yaşayan tüm engelli bireylerimizin tespit edilerek bütüncül bir veri tabanı oluşturulmayı amaçlıyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Menderes Türel Kumluca Finike Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title