Haberler

Finike'de, Portakal Hasadı Başladı

Türkiye'de narenciye üretiminde tat ve aroma olarak farklı bir yeri olan Finike portakalı hasadı başladı.

Türkiye'de narenciye üretiminde tat ve aroma olarak farklı bir yeri olan Finike portakalı hasadı başladı.

Finike Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Ali Gültekin, 15 Kasım itibariyle portakal hasadının bölgesel olarak başladığını duyurdu. Antalya'nın batısında yer alan Finike'nin, önemli ürünlerinden birinin portakal olduğunu anımsatan Gültekin, Kalitesini dünyanın da kabul ettiği Finike portakalını ilçemizdeki bahçelerden tesis etmekteyiz. Portakalımız usare (öz su) oranı olarak diğer bölgelerde yetişen Washington portakallarına göre lezzetli ve daha aromatik yapıdadır. Mart ayına kadar hasat devam edecek dedi.

İlçede 40 bin dekarlık alanda meyve üretimi yapıldığını kaydeden Gültekin, bunun 35 bin dekarının narenciye, 5 bin dekarının nar olduğunu kaydetti. Bu yılki rekoltenin yaklaşık 175 bin ton civarında olduğunu vurgulayan Gültekin, 40 bin dekar alanda meyve üretimi yapılıyor. Burada üretilen ürünler iç piyasa gönderildiği gibi ihraç da edilmekte. Ürünlerin büyük bir bölümü iç piyasada tüketilmekte. İlçede portakal üretimi 175 ile 200 bin ton arasında değişmekte diye konuştu.

Üreticiler ise hasat edilemeye başlanan portakal fiyatının kalitesine göre 70 kuruş ile 1 liradan piyasada alıcı bulduğunu kaydetti. Üreticiler, portakal kalitesinin yüksek olduğunu dolayısıyla sezonda ürettikleri ürünün hak ettiği değerde satılmasını ümit ettiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Gültekin Antalya Türkiye Finike Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title