Haberler

Fındk Üreticisine Bir Destek Projesi Daha

Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Projesi (ÇATAK) kapsamına alınan Giresun’da iyi tarım yapan üreticilere dekar başı 135 TL destek parası ödenecek.

Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Projesi (ÇATAK) kapsamına alınan Giresun'da iyi tarım yapan üreticilere dekar başı 135 TL destek parası ödenecek.

Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin bir süredir yaptığı çalışmalar sonucunda uygulamaya konuşan ÇATAK projesinin tanıtımı yapıldı.

Keşap Fındık Üreticileri Birliği tarafından yapılan toplantıda konuşan Birlik Başkanı Mustafa Şahin, proje için Keşap ve Şebinkarahisar'ın pilot bölge seçildiğini giderek il genelinde yaygınlaşacağını söyledi.

Şahin "Uzun yıllar Keşap Fındık Üreticileri Birliğimizin uğraşları sonucunda Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Projesi uygulamaya koyulmuştur. İlimizde Keşap'ta ilk olarak uygulamaya konulan proje kapsamında Fındık Üreticileri Birliği Üyesi ve iyi tarım yapan 14 idari birimde 43 üretici ve 1,514 dekar alanda üreticiler ile sözleşme yapıldıktan sonra uygulamaya başlanacaktır. Uygulama sonucunda İyi Tarım Yapan üreticiler, İyi Tarım Destek parası alan 50 TL'nin yanında, dekara 135 TL daha destek alacaklardır. Giresun ilinde sadece Şebinkarahisar ve Keşap ilçelerinde uygulanacak olan bu projenin bölgemize hayır getirmesini dilerim.Bu ilçelerimizin yanı sıra başarılı olunması halinde ÇATAK Projesi ilimiz genelinde diğer bölgelerde de uygulanması için çalışmalar yürütülecektir" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şebinkarahisar Giresun Keşap Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title