Haberler

Fındıktan Cips Üretilecek

ATAKAN ÇITLAK - Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) tarafından başlatılan proje kapsamında fındıktan cips üretilecek.

FAE Müdürü Gökhan Kızılcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum olarak fındığın yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve bitki sağlığının yanı sıra ürünün gıda sektöründe değerlendirilmesi için projeler yürüttüklerini belirtti.

Sürdürdükleri çalışmalardan birinin de bu yıl hayata geçirdikleri fındık cipsi üretimi olduğunu dile getiren Kızılcı, büyük önem verdikleri projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü söyledi.

Kızılcı, cips alışkanlıklarının çocuklarda yüksek oranda olduğuna dikkati çekerek, "Biz de buradan yola çıkarak, çocuklarımıza daha sağlıklı ürün sunma adına fındıktan cips üretimi için çalışma başlattık. Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Çocuklarımızın damak tadına en uygun cipsi üretmeyi hedefliyoruz" dedi.

Fındığın içindeki vitamin ve mineraller açısından özellikle çocuklar tarafından bol miktarda tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Kızılcı, "Fındık sağlık açısından hayati önem arz eden bir ürün. Adeta sağlık deposu. Yararları saymakla bitmiyor. Özellikle gelişim dönemindeki çocuklarımız için önemli. Onlara bolca yedirmemiz gerekiyor. Bu projemizle çocuklarımız hem cips alışkanlıklarını sürdürmüş hem de fındık tüketerek daha sağlıklı bireyler olacak" diye konuştu.

-"İçinde hiçbir katkı maddesi bulunmayacak"

FAE Müdürü Gökhan Kızılcı, cipsin tamamen fındıktan ve doğal şekilde imal edileceğini, içerisinde hiçbir katkı maddesinin bulunmayacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Piyasada içerisinde fındık yer alan birçok gıda ürünü mevcut. Bizim ürünümüz ise mevcut cipslerle fındığın karışımı gibi bir şey olmayacak. Tamamen fındıktan elde edilecek ve doğal olacak. Kendi yağıyla kavrulacak fındığı un haline getirdikten sonra çocuklarımızın damak tatlarına uygun baharatlarla karıştırarak cipse dönüştüreceğiz. İçerisinde hiçbir katkı veya insan sağlığına zararlı madde yer almayacak. Doğal cips üretmek en büyük hedefimiz."

Kızılcı, "Anne ve babalar üreteceğimiz cipslerle ilgili hiçbir endişe yaşamayacak. Doğal ve sağlıklı olacağı için çocuklarına gönül rahatlığı içerisinde yedirebilecekler" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title