Haberler

Fındıkta Yeni Ürün Hasadına Doğru

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık üreticilerinin bir yıllık emeklerinin karşılığını alabilmeleri için resmi olarak ilan edilen tarihten önce ürünü toplanmaması gerektiğini söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık üreticilerinin bir yıllık emeklerinin karşılığını alabilmeleri için resmi olarak ilan edilen tarihten önce ürünü toplanmaması gerektiğini söyledi.

Keskin, yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde fındık hasadına 2 Ağustos tarihinde başlanılacağını anımsattı.

Fındık üreticilerinin bir yıllık emeklerinin karşılığını almaya sayılı günler kaldığını vurgulayan Keskin, üreticilerin hasat, harman ve depolama işlemlerine özen göstermelerini istedi.

Hasat için bahçelere erken girilmemesini isteyen Keskin, fındığın toplanması ve depolanması işlemleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Hasat sırasında çeşitler birbirine karıştırılmamalı, erkenci ve geççi çeşitler ayrı ayrı hasat edilmelidir. Yere dökülen fındık bekletilmeden toplanmalı, kurutulmuş fındıklar ise sıcak halde çuvallama işlemine tabi tutulmamalıdır. Çuvallama sabah erken veya akşam geç saatlerde yapılmalıdır. Kuruyan fındıklar hava alma özellikli çuvallarda muhafaza edilmelidir. Çuvallanan fındıklar satışa sunulmayacaksa depolama yerleri için ambar zararlılarına karşı önlem alınmalıdır. Üreticilerimiz bahsedilen hususlara dikkat ettikleri sürece fındıkta aflatoksin oluşmasının önüne geçmiş olacaklardır. Böylelikle kaliteli, sağlıklı, sürdürülebilir fındık üretimi gerçekleştirebileceklerdir." - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title