Haberler

Fındıkta Kalite Yolculuğu

Progıda Olam, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden sonra Batı Karadeniz Bölgesi’nde de “Fındıkta Kalite, İzlenebilirlik ve Verimlilik” toplantısı yaptı.

Progıda Olam, Doğu Karadeniz Bölgesi'nden sonra Batı Karadeniz Bölgesi'nde de "Fındıkta Kalite, İzlenebilirlik ve Verimlilik" toplantısı yaptı.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde fındığın ticaretini yapan tedarikçi firma ve üreticilerle fındıkta verimlilik, kaliteyi artırma, izlenebilirlik ve fındık sektöründe çocuk işçiliğin önlenmesine yönelik yapılan toplantı Akçakoca'da Otel'de gerçekleşti.

Toplantıya Progıda Olam Türkiye Temsilcisi Ufuk Özongun, Progıda Olam Türkiye Genel Müdürü Hakan Karakaş, Batı Karadeniz Fabrika Müdürü Erkan Güldiken, Progıda Olam Sürdürebilirlik ve İzlenebilirlik Çocuk İşçiliği Önleme Koordinatörü Asüde Süleymanoğlu ve tedarikçi firma sahipleri ile üreticiler katıldı.

Pro Gıda Olam Türkiye Temsilcisi Ufuk Özongun dünya genelinde 3 milyon 900 bin tedarikçi ve üretici ile bir araya geldiğini ve dünya genelinde 65 ülkede 13 bin 600 müşterisi ve 23 bin 600 çalışanı olan bir kuruluş olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Fındık ailesi olarak hepimiz ihracatçısıyla, sanayicisiyle, üreticisiyle büyük bir aileyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Biz firma olarak birçok çalışma yapmaktayız. Aynı şekilde Fındık Tanıtım Grubu ve İhracatçılar Birliği olarak da çocuk işçiliğin önlenmesi, üreticimizin bilinçlenmesi adına önemli çalışmalar yapmaktayız. Fındıkta bahçeden fabrikaya yeni bir dönem başladı. Bu sürecin adı fındıkta izlenebilirlik sürecidir. Ayrıca devletimiz, Tarım Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı çocuk işçiliğin ülkemizde önlenmesi adına toplantılar yapıyor. Bu gelişmeler fındıkta bilinçli üretici ve ticaret yapan kesimi ortaya çıkaracak."

DENGELER DEĞİŞİYOR

Pro Gıda Olam Türkiye Temsilcisi Ufuk Özongun konuşmasına şöyle devam etti; "Dünyanın önemli çikolata firması Türkiye'de son yılların ihracat şampiyonu firmamızı satın aldı. Dünya genelinde fındık dikim sahaları artıyor. Ülkemiz de iyi tarım uygulamaları başladı. Hep beraber Türk fındık sektörü tüm kesimleriyle bu büyük aile bu işin sanayicisinden, ticaretini yapan tedarikçi kesimi, üreticimiz hep beraber bilinçli olmak zorundayız. Bu değişime tüm kesimlerin uyması gerekiyor. Avrupa izlenebilirliğe, kaliteye, verimliliğin artmasına ve çocuk işçiliğin önlenmesine çok büyük önem veriyor. Fındık yüzde 81 ihracat yapılıyor ve Avrupa pazarına veriliyor. Büyük markalara ihracat ediyoruz. Bu büyük markalar haklı olarak her şeyin iyi ve kaliteli olmasını istiyor. Bizde zaten kaliteye ve verime çocuk işçiliğin önlenmesine önem veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz."

Toplantıda Progıda Olam Türkiye Genel Müdürü Hakan Karakaş ile Progıda Olam Sürdürebilirlik ve İzlenebilirlik Çocuk İşçiliği Önleme Koordinatörü Asüde Süleymanoğlu da birer konuşma yaptılar. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Bölgesi Batı Karadeniz Türkiye Progıda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title