Haberler

Fındıkta Budama Kursu'na Katılanlara Sertifikaları Verildi

Arsin Ziraat Odası Başkanlığı, ’Fındıkta Budama Kursu’na katılan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikalarını dağıttı.

Arsin Ziraat Odası Başkanlığı, 'Fındıkta Budama Kursu'na katılan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikalarını dağıttı.

Arsin Ziraat Odası Başkanlığı, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Arsin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen sertifikalı budama kursuna katılan 50 kursiyere sertifikaları Arsin Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi.

Törene Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Trabzon İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Arsin Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Karaman, Arsin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Gürkan, Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşması yapan Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, fındıkla ilgili eğitim çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, " Arsin Ziraat Odası olarak bir taraftan fındıkta sertifikalı budama kursu verirken, bir taraftan da gece-gündüz demeden Arsin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte mahallelerimizde çiftçilerimize fındıkta budama,gübreleme, hastalık ve zararlılar ile mücadele kurslarımıza da devam ediyoruz. Fındık ile ilgili eğitimlerimizi 35 mahallemizde sürdürerek, sertifikalı budama kursları düzenliyoruz"dedi

Her mahallede örnek fındık bahçeleri oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kozoğlu, "Bu örnek bahçeler mevcut fındık bahçelerinin tekniğine uygun şekilde budanması,gübrelenmesi,hastalık ve zararlılar ile mücadelesi yapılarak verimini artırarak çiftçilerimize örnek teşkil edecek ve onları da bu şekilde yapmaları için teşvik edecek bahçeler olacaktır.Kalitede farkındalığı ortaya koyup çiftçilerimizin gözüne hitap etmesini sağlayarak çiftçilerimizin de bu şekilde fındık tarımı yapması konusunda ilçemizde farkındalık oluşturmak için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz"dedi

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ise yaptığı konuşmada, Arsin Belediyesi olarak bugüne kadar Ziraat Odasının yaptığı çalışmalara ve faaliyetlere destek verdiklerini belirterek, "Destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonraki Ziraat Odasının düzenleyeceği kurslara sadece destek vermeyeceklerini bizzat belediye olarak bu projelere ortak olacaklarını" ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Karaman Trabzon Arsin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title