Haberler

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi

Güncelleme:

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin 2015 yılında da devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin 2015 yılında da devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Destekleme fındığın kalitesine ve verimine direk yansıyacaktır" dedi.

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı da olan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği süresinin Aralık 2014'te tamamlandığını anımsatarak, Bakanlar Kurulu kararıyla 2015 yılı için de sağlanan bu desteğin üreticileri mutlu ettiğini ifade etti.

Desteğin üretici için önem arz ettiğini belirten Soydan, "Üreticilerimizin merakla ve dört gözle beklediği gelir desteğinin devamıyla ilgili kararname bugün itibarıyla çıktı. Üreticilerimiz de bunu büyük sevinçle karşıladı. Gerçekten fındık üreticisi için çok önemli bir devlet desteği. Gerçekten Karadeniz fındık çiftçisi için çok önemli bir karar. Üreticilerimizin cebinden çıkan fındık maliyetine önemli bir katkısı olmuştur. Ayrıca fındık üretiminde kalite ve verimine önemli ölçüde katkısı olan bir devlet desteğidir" diye konuştu.

Soydan, desteğin ürün kalitesi açısından da önemli olduğuna dikkati çekerek, "Destekleme, direkt üretime yansımaktadır. Üreticinin bahçeye bilinçli gübre atması, bahçenin bakımı ve ilaçlama açısından katkı sağlamaktadır. Bu bakım sayesinde fındıkta verim ve kalite sağlanacaktır. Destekleme fındığın kalitesine ve verimine direk yansıyacaktır. Üreticiler de verilen desteği bu anlamda kullanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Destekle ilgili katkısı bulunan herkese üreticiler adına teşekkür eden Soydan, "Bu süreçte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın girişimleri olumlu olmuştur. Yine bölgemizdeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız, özellikle Başbakan Yardımcımız sayın Numan Kurtulmuş'un açıklamaları çok önemli olmuştur. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Arslan Soydan, üreticilerin desteklemeden yararlanmak için 1 Nisan 2016'ya kadar başvurması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title