Haberler

Fındıklı Kanser Hastası Öğrenci İçin Seferber Oldu

Rize'de kısa süre önce deri kanseri olduğu ortaya çıkan lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Avni Gülten için arkadaşları konser etkinliği ile destek kampanyası başlattı.

Rize'de kısa süre önce deri kanseri olduğu ortaya çıkan lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Avni Gülten için arkadaşları konser etkinliği ile destek kampanyası başlattı. İlçe halkının da katılımı ile yapılan yürüyüşün ardından yüzlerce kişi genç öğrencinin evinin önünde toplandı, sloganlar atıp tulum eşliğinde horon oynadı. Arkadaşlarına balkondan kısa bir süre el sallayan Avni Gülten, çevredekilere duygusal anlar yaşattı. Fındıklı'da yaşayan lise son sınıf öğrencisi Avni Gülten'e yaklaşık 4 ay önce deri kanseri teşhisi kondu. Tedavisine başlanılan talihsiz öğrenci eğitimine de ara vermek zorunda kaldı. Destek için kampanya başlatan arkadaşları tedavi masraflarının karşılanması için konser organize etti. İlçe meydanında balonlarla süsledikleri bir çam ağacına adını yazdıkları arkadaşları için, 'Bulutları kovmak için buradayız' pankartı asan arkadaşları, Kazım Koyuncu türküleri söyleyerek konser için bilet satışı başlattı. İlçede büyük ilgi gören kampanya ile yarın yapılacak konser öncesi biletlerin çoğu tükendi. Avni'ye 4 arkadaşı da saçlarını keserek destek verdi. BALKONDAN EL SALLADI

Avni'ye destek için tulum eşliğinde yürüyüş düzenleyen arkadaşları ilçe halkının da katılımı ile bu sabah Avni'nin evinin önüne geldi. Yüzlerce kişi, 'Avni sen bizim her şeyimizsin' sloganları attı, tulum eşliğinde horon oynayarak hep bir ağızdan, 'Güzel günler görececeğiz, güneşli günler'türküsünü söyledi. Kendisi için toplanan arkadaşlarına balkondan kısa bir süre el sallayan Avni, çevredekilere duygusal anlar yaşattı. Arkadaşları bir süre daha horon oynadıktan sonra evin önünden ayrıldı.

Avni'nin arkadaşları Tamer ve Caner Karataş kardeşler, 'Arkadaşlık ve dostluk zor bulunuyor. Biz arkadaşımıza ve ailesine destek için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlına kavuşarak aramıza döneceği günü bekliyoruzö dediler. Mahalle sakinleri de Avni'nin iyi olacağına inandıklarını belirterek her zaman yanında olacaklarını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fındıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title