Haberler

Fındık Üreticisine Tarım Sigortasında "Tarih" Uyarısı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, fındıkta tarım sigortası için son tarihin 5 Mart olduğunu bildirdi.

Kırmacı, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için don ve diğer olumsuzluklara karşı tarım sigortalarını yaptırarak ürünlerini güvence altına almaları gerektiğini belirtti.

Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliğinin etkisiyle bitkisel ve hayvansal üretimin meteorolojik olaylardan olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Kırmacı, Samsun'da da fındığın bu açıdan risk altında bulunduğunu ifade etti.

Sigorta yaptırmayan çiftçilere ürün kayıpları için 2090 sayılı Tabii Afetler Kanunu kapsamında herhangi bir yardım yapılmadığına işaret eden Kırmacı, şunları kaydetti:

"Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları gönüllülük esasına dayalıdır. Bitkisel meyve ürünlerinde, dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise sadece don teminatında primin 2/3'ü devlet tarafından karşılanır. Müşterek sigorta seçenekli poliçelerde devlet prim desteği tutarı standart müşterek sigorta için verilen tutar kadardır. Fındık için poliçe düzenlemenin son tarihi 5 Mart'tır. Risk kapsamındaki teminatların başlama tarihi, poliçe son düzenleme tarihinden 7 gün sonra başlayacağı bilinmelidir. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi TARSİM yetkili acentelerinden alınabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title