Haberler

Fındık Sepeti Modeli Saç Tasarımı

GİRESUN'un Bulancak ilçesinde bir kuaförün hazırladığı fındık sepeti modeli saç tasarımı dikkat çekti.

GİRESUN'un Bulancak ilçesinde bir kuaförün hazırladığı fındık sepeti modeli saç tasarımı dikkat çekti.

İlçede kuaförlük yapan, Halk Eğitim Merkezi'nde de usta öğretici olan Sefine Henden Peker, katılacağı bir program için Giresun'u simgeleyen tasarımlar üzerinde çalıştı. Tasarımında saçları örerek sepet haline getirip fındık ve yapraklar yerleştiren Peker, "15 günde hazırladığım bu tasarımla fındığın saç tasarımında da aksesuar olarak da kullanılabileceğini gösterdim" dedi. Peker, "Tamamen saçtan yapılmış, sepet olsun, yapraklar olsun bir tasarım düşündüm. Fındığı da tanıtmak amacıyla taç şekilde bir tasarım oluşturdum. Giresun'un geçim kaynağı fındık olduğu için kendi yöremi tanıtmak istedim. Ortaya böyle bir tasarım çıktı" diye konuştu.

Benzer bir modelin bugüne kadar hiç tasarlanmadığını belirten Peker, "Genellikle taç çiçek gibi objeler kullanılıyordu. Taklit olmasını da istemedim. Farklı olsun istedim. Başımızın tacı olan fındığı gerçekten başımızın tacı yaptım" dedi.

Saçında tasarımı deneyen ve çok şaşırdığını dile getiren Fatmagül Erdoğan da, "Çok beğendim. Güzel bir tasarım olmuş. Fındığın baş tacı olmasının yanı sıra saçın da görüntü olarak tasarımını çok beğendim. Sepeti daha çok geçmiş yıllarda dedelerimiz kullanırmış. Bu model de sepetin minisi kullanılmış. Ben beğendiğim gibi görenlerde çok beğeniyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulancak Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title