Haberler

Fındık Patoza Girmeye Başladı

Ordu'da fındık hasadına erken başlayan üreticiler, toplanan fındığı kurutarak patoza vermeye başladı.

Ordu'da fındık hasadına erken başlayan üreticiler, toplanan fındığı kurutarak patoza (harman işini yapan makine) vermeye başladı.

Zirai donun fındığı olumsuz etkilediği bu yıl birçok üretici bahçesine girmezken, fındığı olan üreticiler ise toplayıp kurutma ve patozlama işlemini sürdürüyor.

Perşembe ilçesine bağlı Efirli Mahallesi'ndeki üretici İsmail Kütük, fındık hasadına havaların kurak gitmesi nedeniyle erken başladıklarını belirterek, "İmece usulüyle fındığı toplayıp harmanladım. Harmanladığımız kabuklu fındık havaların sıcak gitmesiyle erken kurudu. Bugün de kuruyan çotanakları patoza vererek tane olmasını sağladık. Fındık bizim tek geçim kaynağımız. Bu yıl zirai don nedeniyle ürünümüz az olsa da fiyatının yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

Uğur Gümüş de fındığı erken toplayıp erken patoza verdiğini belirterek, "Bu yıl fındık az olsa da fiyatından umutluyuz. Fındığı hemen satmayı düşünmüyoruz. Ürünümü biraz bekletip öyle satacağım" ifadelerini kullandı.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise bu yıl sahil kesiminde fındığın olduğunu, orta ve yüksek rakımlı bölgelerinde ise fındığın yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

Sahil kesimindeki üreticilerin havaların kurak gitmesi nedeniyle erken hasada başladığını belirten Cörüt, "Bu nedenle ürün toplama işini erken bitiren üreticiler fındığını erken patoza veriyor. Benim üreticilerden tek isteğim ürünlerini erken pazara indirmesinler. Bu yıl fındık fiyatının 10 liradan açılmasını bekliyoruz. Üretici fındığını ne kadar geç indirirse fiyatın da artacağını biliyoruz. O nedenle üreticilerimize çağrım, kuruttukları fındığı hemen pazara indirmesinler. Biraz sabırlı olsunlar" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Cörüt Perşembe Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title