Haberler

Fındık İhracatçılarından Fındık Mamulleri ile İlgili Çıkan Haberlere Tepki

Karadeniz Fındık İhracatçıları ve Mamulleri Birliği, Trabzon’da ve bölgede yayın yapan yerel gazetelere verdiği ilanla fındık mamulleri ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

Karadeniz Fındık İhracatçıları ve Mamulleri Birliği, Trabzon'da ve bölgede yayın yapan yerel gazetelere verdiği ilanla fındık mamulleri ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

İlanda, "Başta fındık olmak üzere içinde tarım ürünlerimizin kullanıldığı çeşitli tüketim maddeleri hakkında kesin bilimsel araştırma verilerine dayanmadan yapılan mesnetsiz açıklama ve karalama kampanyalarını büyük üzüntü ile izlemekteyiz. Özellikle bilimden ziyade, şov ile iştigal eden popüler tıp çevrelerinin açıklamaları ile milli sanayimizin de suçlanması, tarımsal ürünlerimiz, üreticilerimiz ve ekonomimiz açısından son derece zarar vericidir. Tarım ürünleri, ancak tarıma dayalı sanayi ürünleri içinde girdi olarak işlenmek yolu ile değer kazanabilir. Tarımda yüksek katma değer elde edebilmek sadece bu sayede mümkün olabilir. Özellikle dünya üretiminde açık ara birinci konumumuzu koruduğumuz Türk fındığının da içinde kullanıldığı krema, çikolata ve benzeri ürünler bazında sürdürülen kampanyalar bilgisizce ve önyargı sonucudur. Bu durum, stratejik milli ihraç ürünümüz fındık ile bağlantılı yüz binlerce üretici ailemiz ve ülke ekonomimiz açısından da çok tehlikeli sonuçlar doğurabilecek boyuttadır. Unutmayalım ki, yurt içinde ve yurt dışında fındık kullanarak son tüketiciye çeşitli ürünler arz eden her kuruluş, ülkemiz ve üreticilerimizin de ortağıdır. Basınımız ve sorumluluk duyan büyük kesimlerin hiçbir bilimsel temeli olmayan, şüphe ve vehim kaynaklı olduğu kadar spekülasyonlara da açık isnatlara asla itibar etmemesi milli menfaatlerimiz açısından önem arz etmektedir. Tüketicilerimize ise, devletimizin halkımızın sağlığı konusundaki hassasiyetine güvenmelerini, yalnızca resmi kuruluşlardan yapılacak açıklamaları ve teyitli bilimsel araştırma sonuçlarını dikkate almalarını, bunların dışındaki kampanyalara itibar etmemelerini tavsiye ediyoruz" denildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Trabzon Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title