Haberler

Fındık Hasadı Başladı

Güncelleme:

Türk tarım sektörünün en önemli ihraç ürünlerinden fındıkta hasat dönemi başladı.

Türk tarım sektörünün en önemli ihraç ürünlerinden fındıkta hasat dönemi başladı.

Doğu Karadeniz'in önemli geçim kaynağını oluşturan fındığın hasadına, havanın kurak geçmesi nedeniyle erken başlandı. Bölgede binlerce üreticinin tek geçim kaynağı olan fındığın olgunlaşmasıyla, sahil kesimindeki bazı bahçelerde ürünün hasadına başlandı.

"Yeşil altın" olarak da bilinen fındığı bazı üreticiler kendileri toplarken bazı üreticiler ise mevsimlik tarım işçilerine ürünlerini toplatıyor.

Merkeze bağlı Saraycık Mahallesi'nde fındık hasadı gerçekleştiren üretici Çetin İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl fındık hasadına erken başladıklarını belirterek, "Yetkililer fındık hasat tarihini 1 Ağustos olarak açıklamıştı ancak kendi bahçemizde fındık erken olgunlaştığı için bugün hasada başladık" dedi.

Bahçelerindeki fındığın geçen yıla oranla az olduğunu belirten İnce, "Geçen yıl 2 ton civarında fındık hasadı gerçekleştirmiştim. Bu sezon yaşanan zirai dondan dolayı fındık miktarı düştü, 500 kilogram civarında ürün bekliyorum" diye konuştu.

Kıymet Kepez de kendi fındığını don vurduğu için bir yakınının bahçesine fındık toplamaya geldiğini belirterek, "Sabah saat 8.00'de girdiğimiz bahçeden akşam üzeri saat 18.00'de çıkıyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle fındık toplamakta zorlansak da katlanıyoruz" dedi.

Selma Eker ise fındıklarının bu yıl çok az olduğunu ifade ederek, "Temennimiz ürünümüzü istediğimiz fiyattan satmak. Beklentimiz fındığın en az 10 liradan satılması. Bu konuda yetkililerden beklentimiz fiyatı düşürmemeleri" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500

Yorumlar (1)

Agit Hasan:

Devletin ormanını gizli gizli kes, ormanı sat yerine finduk ağacı dik, doğudan garip kürd gelecek findikunu toplayacak, onlara para vermemek için pkk lı dersin asker gelip kovalar, sende para vermekten kurtulursun sonra hac''a gidersin umreye gidersin sakal bırak herkes seni imanlı bilecektir, bir sonraki sene yine kürtler findük toplaya gelecekler, işin bittimi onlara da para verme bunlar pkk ı dedinmi senin gibi aşağılık ırkçılar sana inanır, basit yani işin bittimi iftira atarsın karalarsın ve kovalarsın sonrada elhamdüllilah müslümanım dersin zenginde olursun, değilmi sonradan müslüman olan laz yani gürcü kardeş böyle iyi öylemi, ama emin olki eni cehennem seni bekliyor haberin olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title