Haberler

Fındık Bahane, Çocuklar Şahane"

ÖMER ÜRER - Düzce'nin Akçakoca ilçesine fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, Genç Hayat Vakfınca yürütülen "Fındık Bahane, Çocuklar Şahane Projesi" kapsamında fındık bahçelerinde çalışmak yerine gönüllü öğretmenlerden Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler dersi alıyor.

Genç Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Ozan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki iki okulda tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim verdiklerini, bu sayede memleketlerine dönen öğrencilerin okullarına daha kolay adapte olduklarını söyledi.

Projeyi bir hayalden yola çıkarak hazırladıklarını ve başarılı olduklarını anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Biz daha fazla alana ulaşarak çok çocuğu projeye dahil etmeye çalışıyoruz. İnsanlar çocuklarını bize gönderdiğinde gözleri arkada kalmıyor. Çocuklar sabah servislerle alınarak okula getiriliyor. Kahvaltıları yaptırıldıktan sonra formal eğitim alıyorlar. Bu formal eğitimler gönüllü öğretmenler tarafından veriliyor. Eğitimin her alanında eğlence var. Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler gibi dersleri eğlenerek öğreniyorlar.

Öğleden sonra ise spor aktiviteleri, dans, resim, sinema, el sanatları ve tiyatro gibi atölye etkinlikleri gerçekleştiriyorlar."

"Temel amacımız sosyal etkileşmeyi sağlamak"

Çetin, çocukların proje sayesinde sosyalleştiklerini dile getirdi.

Projeye mevsimlik işçilerin yanında yöredeki çocukların da katıldığına işaret eden Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da çocukların kaynaşması, sosyalleşmesi anlamına geliyor. Çocuklarımız burada günlerini eğlenerek ve öğrenerek geçiriyor. Projemiz 4 Eylül'de son bulacak. Hedefimiz bu yıl 300 çocuktu, bu sayıya ulaşamadık. Daha 10 gün önce başladığımız çalışmalarda 278 sayısına ulaştık. Bu da amacımıza adım adım ilerlediğimizi gösteriyor.

Bu projenin ileride model olmasını hedefliyoruz."

"Çok sayıda gönüllülük başvurusu alıyoruz"

Projede görev almak isteyenler için "Gönüllülük Akademisi" kurdukları bilgisini veren Çetin, gönüllülerin profesyonel ekiple çalıştıklarını anlattı.

Çetin, gönüllülerin donanımlı olmasını arzuladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bunun için de profesyonel arkadaşlarla saha eğitimi alıyorlar. Türkiye'nin 83 üniversitesinden, 55 kentten ve sivil toplum kuruluşlarından 335 gönüllülük başvurusu aldık. Bu başvurular değerlendirme sürecine girdi ve 117 kişi bizden eğitim aldı. Daha sonra sahaya çıkacak ekip belirlendi ve 84 kişi artık bizimle gönüllülük esasına göre çalışmakta.

Yani 84 arkadaş bu projede gönüllü oldu. Bu arkadaşlar ülkemizin farklı noktalarından geldikleri için kültürlerin bir araya gelmesi sağlandı. Bu kültür alışverişleri projenin daha da derinleşmesi, zenginleşmesini sağladı."

Projeye dahil olan 12 yaş ve üzeri 50 çocuğa aylık 100 lira burs vermeyi hedeflediklerine dikkati çeken Çetin, "Amacımız çocukların okula gitmelerini teşvik etmek ve aileleri tarafından tarlaya getirilerek para kazanmaya zorlanmasını engellemek" dedi.

Çetin, projede eğitim alan 12-15 yaş grubundaki çocuklardan 50'sine aylık 100 lira burs vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Akçakoca Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title