Haberler

Fındığı Çocuk İşçiye Toplatana Ceza

Ordu'da çocuk işçi çalıştırdığı tespit edilen iki fındık bahçesi sahibi ile çocukların ailelerine, her çocuk için 219 lira idari para cezası uygulandı.

Ordu'da çocuk işçi çalıştırdığı tespit edilen iki fındık bahçesi sahibi ile çocukların ailelerine, her çocuk için 219 lira idari para cezası uygulandı.

Alınan bilgiye göre, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının fındık tarımında çocuk işçiliğinin sonlandırılması model uygulaması kapsamında Çalışma ve İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinden oluşan ekip, Altınordu ve Perşembe ilçelerinin mahallelerinde 30 bahçede denetim gerçekleştirdi.

Yapılan kontrollerde iki bahçede çalışan, 16 yaşın altında 8 çocuk tespit eden ekipler, bahçe sahipleri ile çocukların ailelerine, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince her çocuk için 219 lira idari para cezası uyguladı.

Denetimler jandarma ekiplerince tutanak altına alınırken, çocuklar bahçelerden çıkarıldı.

Projenin saha koordinatörü Ömer Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Bahçe sahipleri ve çocukların ailelerini uyaran Dede, "Çocuk işçiliği konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. 16 yaşın altındaki kişilerin uluslararası normlara göre çocuk sayıldığı bilinmektedir. Tarım sektörü, en ağır biçimdeki çalışma sektörlerinden birisi olduğu için çalışan çocuklarda bedensel, zihinsel ve duygusal gelişim geriliği gözlemlenmektedir. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklar temel hakları olan beslenme, eğitim ve oyun haklarına sahiptir." dedi.

Dede, denetimlerin başka ilçelerde devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title