Haberler

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Mayıs'ta Arttı

2015 yılı Mayıs ayında FHGE, bir önceki aya göre 5,6 puan artarak 174,3 seviyesinde gerçekleşti.

2015 yılı Mayıs ayında FHGE, bir önceki aya göre 5,6 puan artarak 174,3 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mayıs 2015 'Finansal Hizmetler Anketi Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. Buna göre; 2015 yılı Mayıs ayında FHGE, bir önceki aya göre 5,6 puan artarak 174,3 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep gerçekleşmesi ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi artış yönünde etkiledi.

2015 yılı Mayıs ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki aya kıyasla iş durumunda iyileşme, hizmetlere olan talepte artış, istihdamda azalış gözlendi. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise, iş durumunda iyileşme, hizmetlere olan talep ve istihdamda artış görüldü.

Gelecek üç aya yönelik beklentiler değerlendirildiğinde, bir önceki aya göre hizmetlere olan talep ve istihdam beklentilerinde artış gözlendi. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise, hizmetlere olan talep beklentisinde azalış, istihdam beklentisinde artış görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title