Haberler

Finansal Eğitimde Küresel ve Avrupa Çapında Eğilimler Konferansı İstanul'da Gerçekleştirilecek

Sermaye Piyasası Kurumu'nun (SPK) ülke koordinatörü sıfatıyla üyesi olduğu OECD/INFE'nin (Uluslararası Finansal Eğitim Ağı) 1. Teknik Komite toplantısı 21 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Sermaye Piyasası Kurumu'nun (SPK) ülke koordinatörü sıfatıyla üyesi olduğu OECD/INFE'nin (Uluslararası Finansal Eğitim Ağı) 1. Teknik Komite toplantısı 21 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. 22-23 Mayıs tarihinde SPK ev sahipliğinde Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası A.Ş.'nin de katkılarıyla "Finansal Eğitimde Küresel ve Avrupa Çapında Eğilimler: Yeni Sorunlar, Yenilikler ve Başarı Ölçütleri" konulu uluslararası üst düzey konferans 50'yi aşkın ülkeden 250'yi aşkın katılımcı ile İstanbul'da gerçekleştirilecek.

SPK'dan yapılan yazılı açıklamada, Kurul ve OECD tarafından düzenlenecek "Finansal Eğitimde Küresel ve Avrupa Çapında Eğilimler" konulu uluslararası konferans hakkında bilgi verildi. Açıklamaya göre Kurul'un ülke koordinatörü sıfatıyla üyesi olduğu OECD/INFE'nin (Uluslararası Finansal Eğitim Ağı) 1. Teknik Komite toplantısının 21 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantıyı takiben, 22-23 Mayıs 2014 tarihinde Kurulumuz ev sahipliğinde Hazine Müsteşarlığı ve T.C. Merkez Bankası A.Ş.'nin de katkılarıyla "Finansal Eğitimde Küresel ve Avrupa Çapında Eğilimler: Yeni Sorunlar, Yenilikler ve Başarı Ölçütleri" konulu uluslararası üst düzey konferans 50'yi aşkın ülkeden 250'yi aşkın katılımcı ile İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde finansal eğitim konusunda çalışmalar yürüten düzenleyici otoriteler, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan konferans; dünyada finansal eğitim konusunda çalışmalar, uygulamalar ve düzenlemeler yapan tüm tarafları bir araya getiren en önemli organizasyonlardan biri olma niteliğini taşıdı.

Konferansta ele alınacak konular şöyle:

"-Avrupa'da ve Türkiye'de finansal eğitimde sorunlar, çözümler ve gelişmeler

-Özel sektör kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kuruluşların finansal eğitimdeki rolü

-Gençler için finansal okuryazarlık

-Finansal okuryazarlıkta başarı ölçütleri

-Göçmen işçiler ve aileleri için finansal eğitim konuları ele alınacak."

(HGS/ÖZK()

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Merkez Bankası İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title