Haberler

Finans Teknopark'a Başvurular Başladı

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, inovasyona önem veren ve finans alanında ihtiyaç duyulan yazılımları geliştirecek şirketlerin Finans Teknopark'ta olmasını istediklerini söyledi.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, inovasyona önem veren ve finans alanında ihtiyaç duyulan yazılımları geliştirecek şirketlerin Finans Teknopark'ta olmasını istediklerini söyledi.

Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi'nın finans piyasalarının geliştirilmesine yönelik hayata geçirdiği, Türkiye'de bir ilk olan Finans Teknopark, bugünden itibaren finans alanında ihtiyaç duyulan yazılımları geliştirecek şirketlerden başvuru almaya başladı.

Şirketler başvuruyu, http://finansteknopark.com.tr/ üzerinden 10 Haziran'a kadar elektronik olarak yapabilecek.

Söz konusu teknopark ile ilgili son gelişmelerin paylaşılması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Dinç, Borsa İstanbul'un Finans Teknopark'ın kendi yerleşkesi içerisinde olmasını istediğini, yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alan seçilerek söz konusu teknoparka ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İnşaat için gerekli makamlardan izinlerin alındığı bilgisini veren Dinç, söz konusu izinlerin kapsamlı olduğunu, hatta Devlet Demir Yolları'ndan bile teknoparkın yapılacağı yerden bir demir yolu hattının geçip geçmeyeceğine yönelik izin alınması gerektiğini kaydetti.

"Borsa dediğimiz şey aslında bir teknoloji" diyen Dinç, borsadaki emir işlemlerinin çok hızlı gerçekleştiğini, bunları destekleyecek yan teknolojilerin de geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dinç, Finans Teknopark'ı İstanbul'un küresel bir finans merkezi olma hedefi ile birleştirerek buna yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, söz konusu teknoparkta yazılım geliştirerek ülke gelişimine katkı sağlayacak şirketlerin yer almasını istediklerini ifade etti.

İnovasyona önem veren ve finans alanında ihtiyaç duyulan yazılımları geliştirecek şirketlerin burada olmasını beklediklerini vurgulayan Dinç, 10 bin metrekarelik alana sahip olacak teknoparkın yaklaşık bin metrekaresinin Borsa İstanbul kullanımında, bin metrekaresinin kuluçka merkezi kullanımında, 500 metrekaresinin Boğaziçi Üniversitesi'nin kullanımında olacağını, geri kalanın da değerlendirildikten sonra şirketlerin kullanımına sunulacağını söyledi.

İnşaata kısa sürede başlayıp 2016'da bitirmeyi planladıklarını vurgulayan Dinç, Finans Teknopark'ta kendi teknolojilerini üretmek istediklerini, Nasdaq ile yaptıkları anlaşmada kullandıkları teknolojinin kaynak kodlarını aldıklarını, 25 ülkeye pazarlama hakkını da satın aldıklarını anımsattı.

Dinç, Finans Teknopark'ta 3 ortak bulunduğunu, Borsa İstanbul'un bu yapıda yüzde 50 paya sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İkincisi Boğaziçi Üniversitesi yüzde 10, üçüncüsü de Boğaziçi Üniversitesi Vakfı, o da yüzde 40 paya sahip. Şirketin kuruluşu 2015'in ocak ayında gerçekleşti. Şirketin 22 milyon liralık bir bütçesi var. Genel müdürü henüz atamadık. Teknoparkta özellikle startup denilen yeni başalayan ama inovatif fikirler ile gelen, ilerde büyük katma değer sağlayacak şirketlerin burada yer almasını istiyoruz."

"Başvurular değerlendirme kurulu tarafından incelenecek, temmuz ortası gibi firmalar belirlenecek"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise Finans Teknopark için yönetici şirketi kurduklarını, yönetim kurulunu oluşturup faaliyetlere başladıklarını söyledi.

Hedeflerinin sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını bildiren Barbarosoğlu, burada dünya ve küresel finans alanında önde gelen özgün teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağlanacağını kaydetti.

Teknoparka ilk etapta belli sayıda firmayı almayı planladıklarını anlatan Barbarosoğlu, ilk başvuruların http://finansteknopark.com.tr/ üzerinden 10 Haziran'a kadar elektronik olarak yapılacağını dile getirdi.

Başvuruların değerlendirme kurulu tarafından inceleneceğini anlatan Barbarosoğlu, temmuz ortası gibi firmaların belirleneceğini ifade etti.

Barbarosoğlu, teknoparkta yer alan firmaların 2023 yılına kadar teknoloji geliştirme bölgelerinde hakim olan tüm mevzuattan yararlanacağını belirterek, söz konusu firmaların 3 türlü vergi muafiyetinden faydalanacağına işaret etti.

Firmaların seçiminde büyüklükleri ve yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının en önemli etken olacağını vurgulayan Barbarosoğlu, teknopark ile ilgili işlemleri hızlı yürüttüklerini, projenin hayata geçmesinde herhangi bir gecikmenin yaşanmadığını söyledi.

Barbarosoğlu, birinci aşamada firmalara kiralanacak olan alanın yarısını, yani 4 bin metrekareyi kiralamayı istediklerini anlattı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gülay Barbarosoğlu Borsa İstanbul Tuncay Dinç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title