Haberler

Finans Sektörü Çalışanlarına "İş Sağlığı ve Güvenliği" Eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi kapsamında, Öz Finans-İş Sendikası tarafından 12 ilde yaklaşık 5 bin finans sektörü çalışanına eğitim verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi kapsamında, Öz Finans-İş Sendikası tarafından 12 ilde yaklaşık 5 bin finans sektörü çalışanına eğitim verildi.

Proje sorumlusu ve Öz Finans-İş Sendikası Genel Sekreteri İrfan Karatosun, yazılı açıklamasında, proje kapsamında 32 grubun eğitim aldığını belirtti.

Eğitimlere, İstanbul, Ankara, Konya, Adana, İzmir, Trabzon, Kocaeli, Kayseri, Sivas, Samsun, Van ve Bursa'dan Ziraat Bankası başta olmak üzere tüm finans sektörü çalışanlarından yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını aktaran Karatosun, eğitim programında meslek hastalıkları, iş ile ilgili hastalıklar, iş kazaları gibi konularda bilgilendirme yapıldığını kaydetti.

Finans sektörünün "C sınıfı" risk taşıdığını vurgulayan Karatosun, "Önümüzdeki yıl temmuz ayından itibaren İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi almayan sektör çalışanı, yasa gereği görev yapamayacak. Biz önceden önlemini alarak eğitimlerimizi tamamladık" açıklamasında bulundu.

Sendika Genel Başkanı Ahmet Eroğlu ise desteklerinden dolayı önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere Müşteşar Ahmet Erdem, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı ve ÇAŞGEM Başkanı İsmail Akbıyık ile Ziraat Bankası Eğitim Daire Başkanlığı çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ziraat Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title