Haberler

Financial Times: Öfkeli Kürt Gençler Silaha Sarılıyor

Güncelleme:

İngiliz gazetesi, hükümete tepkili Kürt gençlerin bir zamanlar polise taşla saldırırken şimdi silaha sarıldıklarını, HDP'nin çağrısına tahammülleri olmadığını yazdı.

İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesi, "Türkiye'de öfkeli Kürt gençler silaha sarılıyor" başlığı ile verdiği haberde, Türkiye'nin güneydoğusunda, hükümete tepkili Kürt gençlerin bir zamanlar polise taşla saldırırken şimdi ise silaha sarıldıklarını yazdı.

Financial Times, muhabirinin silahlanan gençlerle yaptığı röportajları aktardığı haberde, Türkiye'nin güneydoğusunda çatışmaların yeniden başlamasıyla PKK üyesi olmayan bazı gençlerin de silahlandığı ve eylemler gerçekleştirdiğini belirtti.

"PKK'YA KATILMAYA İHTİYACIMIZ YOK"

Gazete, militanlar ve ordu arasında tekrar başlayan çatışmaların toparlanmaya çalışan yerel ekonomiye büyük darbe vurduğunu aktararak, bölgede yaşayan ve elinde makineli tüfekler olan gençlerin; "Bizi nasıl istiyorsan öyle adlandır. Bizimle PKK arasında fark yok. PKK'ya katılmaya ihtiyacımız yok, çünkü PKK halktır" sözlerine yer verdi.

ÇARPICI İDDİALAR

Suruç saldırısından sonra Ceylanpınar'da iki polise yönelik saldırıyı takiben, Ankara'nın PKK'ya yönelik hava operasyonlarına başladığını hatırlatan gazete, kargaşanın Cizre'ye, Temmuz sonunda, 23 yaşındaki Abdullah Özdal'ın sokak eylemlerinde silahla vurulmasıyla ulaştığını, takibinde ise 17 yaşındaki Hasan Nerse'nin polis tarafından öldürüldükten sonra bölge sakinleri ve de Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Nerse'nin elleri kelepçelendikten sonra yakın mesafeden vurulduğunu iddia ettiğini yazdı.

"BÖLGEYİ ONLAR KONTROL EDİYOR"

Güneydoğu'da yaşanan olayları haberde tüm detaylarıyla aktaran gazete, silahlı grupların Cizre'nin büyük bölümünü ve güneydoğudaki birçok başka ilçeyi kontrol ediyor gibi göründüğünü, bu grupların sokaklarda devriye gezerek barikat kurduğunu ve düzenli saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

"HDP'NİN ÇAĞRISINA TAHAMMÜLLERİ YOK"

Haberde Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'le savaşan YPG'nin de PKK'nın bir kolu olduğu belirtilerek, Cizre'deki militanların silaha sarılma kararının kendilerine ait olduğunda ısrar ettikleri yorumunu yaptı.

Gazete, militanların PKK'nın Kuzey Irak'taki liderliğinden emir aldıklarını reddettiklerini Temmuz ayında yapılan genel seçimlerde Cizre'de yüzde 92 oy alan, HDP'nin de aralarında bulunduğu kendi politikacılarının ateşkes çağrılarına da pek fazla tahammülleri olmadığını iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cizre Times Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500

Yorumlar (179)

Vatan:

Pkk ve yandaslari Allah bin kere belanizi versin

45
47
yanıtYanıtla
KkMobil-IOS:

Zil takıp oynayın türkiye batıyor tam istediğiniz gibi işte Allah sizi bildiği gibi yapsın incilüzler

77
1
yanıtYanıtla
123:

Ula kanciklar pkk halktir diyorsunuz geberince de dövlet bizi katlediy diye yine ingiliz ajanlarına ağlıyorsunuz nasıl olacaj şimdi bu iş

50
25
yanıtYanıtla
Anti pkk:

Birgun pkk ile savasip onlara haddini bildirmek ve sehit olmak Insallah banada nasip olur

51
22
yanıtYanıtla
batman727272:

Erdoğana yüklenen ırkçı kürtlere diyorum selahattin demirtaş cumhur başkanı adayı oldumu oldu sseçimden önce hile olur kaç kişi görevlendirilmiş hile ile seçim kazansınn diye ne oldu dtp 80 vekil çıkardı kaybetsediniz hile oldu diyecektinz vallahi ggözlerimle gördüm benim sandıkta dDTP liler geliyordu psikolojik baskı uyguluyor glmiyen yyaşlıların yerine oy kullanıyordu ttespit edebilirin

50
21
yanıtYanıtla
çukurcu:

ya tamam silaha sarılıyor eyvallahta devlette vurdu mu ya berber çırağı ya bakkal yamağı yada fırın kalfası oluveriyorlar bi karar versinler demi canım

65
3
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

PKK YA KATILMAYA GEREK BİLE KALMADI PKK AYAKLARINA GELDİ ŞEHİRLERDE ÇATIŞMA FIRSATI YAKALADILAR

23
39
yanıtYanıtla
Yilmaz Mobil-IOS:

Ulan serefsizler turk gencleride silaha sarilirsa ne olur biliyormusunuz

30
29
yanıtYanıtla
suçluyu savunan suç ortakları:

times pkk lı piçlerin sözcülüğüne başlamış bak hele bak . carli hebdo - 2 olmak istiyorlar galiba

57
2
yanıtYanıtla
KAHROLSUNPKK:

SILAHA SARILAN OLUYOR :d BU KADAR NET

57
2
yanıtYanıtla
Tüm 179 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title