Haberler

Financial Times: Erdoğan'ın Işid'e Hava Baskınları Uyarısı, Suriye Tutumuyla Tezat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'taki radikal militanlara karşı hava baskınlarının düzenlenmesinin yaratacağı risk konusunda uyardığına dikkat çekilirken Erdoğan'ın bu yaklaşımının "geçen yıl Suriye konusunda takındığı şahin tutumu ile tezat oluşturduğu" öne sürülüyor.

Financial Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Irak'taki IŞİD militanlarının sivillerin arasında oldukları için bir operasyonu ciddi kayıplara yol açacağını söylediğine işaret ettikten sonra "Erdoğan'ın tutumu, geçen yılda komşu Suriye konusunda takındığı şahin tutumu ile tezat oluşturuyor. O zaman Beşar Esat rejimine karşı "Kosova tipi bir kampanya'nin başlatılması için ABD nezdinde aktif lobicilik yaptı ve Washington baskınlara karşı çıktığında hayal kırıklığına uğradı" diye yazdı.

Ancak analistlerin Ankara'nın Irak'ta Türk rehineleri faktörünü göz önünde tutması gerektiği uyarılarının yansıtıldığı haberde terörle mücadele uzmanlarının IŞİD'e karşı en etkin baskınların insansız hava araçlarıyla düzenlenebileceğini söylediklerine işaret ediliyor ve bu açıdan Türkiye'deki üslerin, Suudi Arabistan ve Kuvyet'teki alternatiflerine kıyasla IŞİD mevzillerine daha yakın olacağı belirtiliyor.

İngiliz gazetesi, haberinin son bölümünde de "İnsansız hava araçlarıyla baskınlar, Türk halkı arasında hiç de sevilmediğine, 2013 yılında yapılan bir Pew araştırmasının onaylanmayanların oranının yüzde 82'yi bulduğunu gösterdiğine dikkat çekilerek "Bu da ek komplikasyon" olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Irak Işid Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title