Haberler

AB'nin Eski Türkiye Büyükelçisi: Erdoğan'a Diz Çökerek Gittik

Güncelleme:

Financial Times'e konuşan AB'nin eski Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini, Türkiye-AB Zirvesi sırasında imzalanması beklenen anlaşma ile ilgili olarak "Erdoğan'a diz çökerek gittik" dedi.

İngiliz Financial Times gazetesi, göçmen krizine çare arayan Avrupa Birliği'nin (AB) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'boyun eğdiğini' yazdı.

"GÖÇ KONUSU HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ"

Financial Times, iç sayfalarındaki "Global Insight" (Küresel Kavrayış) köşesini bugün Brüksel muhabiri Alex Barker'a ayırmış. Alex Barker yazısında AB'nin Türkiye'ye yönelik tavrıyla ilgili olarak, "Medyaya yönelik kısıtlamalara ve ayrılıkçı Kürtlere şiddete yönelik kaygılar bir kenara itildi. Göç konusu herşeyin önüne geçti" yorumunda bulunuyor.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YER VERİLDİ

Barker yazısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen ay bir konuşmasında sarfettiği şu sözlerle başlıyor: "Birileri mülteci kabülünde laf ediyor. '30 bin-40 bin (kişi) alacağız' diyor, Nobel'e aday gösteriliyor...2,5 milyon mülteci var bizde, kimsenin umrunda değil."

Erdoğan'ın bu konuşmasında isim vermeden adının Nobel için geçmesine atıfta bulunduğu kişi Almanya Başbakanı Angela Merkel.

"SADECE TANRI VE ERDOĞAN RAHATLATABİLİR"

Financial Times muhabiri ise bazı üst düzey AB yetkililerinin, bu yıl yaklaşık 900 bin göçmenin Avrupa ülkelerine ulaşmasından ardında Erdoğan'ın olmasından şüphelendiklerini yazmış ve eklemiş: "Doğru mu yanlış mı bilinmez ama umutsuz bir diplomat şaka ile karışık 'sadece Tanrının ve Erdoğan'ın' kendilerini rahatlatabileceğini söyledi."

PİERİNİ: ERDOĞAN'A DİZ ÇÖKEREK GİTTİK

Financial Times'a konuşan AB'nin eski Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini ise Pazar günkü Türkiye-AB Zirvesi sırasında imzalanması beklenen anlaşma ile ilgili olarak şu yorumu yapmış: "Anlaşma siyasi bir paniğin eseri. Erdoğan'a diz çökerek gittik. O da şimdi bizimle oyun oynuyor."

AK PARTİ'NİN BAŞARILI OLMASINI İSTEDİLER

Financial Times Brüksel muhabiri Alex Barker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Avrupa Komisyonu Başkanı ve eski Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'in de katıldığı görüşmelerde Lüksemburg'dan "Bir Türk şehri büyüklüğünde bir ülke" diye bahsettiğini de hatırlatmış. Alex Barker'a göre Brüksel ve Berlin, Türkiye'de 1 Kasım'daki seçimde Erdoğan'ın partisi AKP'nin başarılı olmasını umut etti.

"TÜRKİYE TAMPON BÖLGE OLACAK"

Yazı şöyle devam ediyor: "Avrupalı yetkililer iddialı bir göçmen anlaşması için adil bir bedel ödediklerini söylüyor. Önümüzdeki aylarda milyonlarca Suriyeli Türkiye'de istihdam ve eğitim alanlarında daha fazla hakka sahip olabilecek. Sınır kontrolleri sıkılaştırılabilecek. Bir yıl içinde 'geri kabul anlaşmasının' tamamen uygulanması ile binlerce kaçak göçmen Türkiye'ye geri gönderilebilecek. Tüm bunların yerine getirilmesi halinde Türkiye göçmenler açısından Avrupa'nın tampon bölgesi olacak."

Financial Times muhabiri esasında burada bir ironi olduğunu, Brüksel'in birden Türkiye'ye karşı gevşek davranmaya başlamasının Erdoğan'ın, AB'nin Türk karşıtı ön yargısını gizlemek için yasal sorunları öne sürdüğü görüşünü güçlendirdiğini belirtiyor.

Yazı şu satırlarla noktalanıyor: "Tüm beklentilere karşın anlaşmanın önünde hala bazı tehlikeler var. AB bölünmüş durumda ve Türkiye'ye maddi yardım yapma konusunda hemfikir değil. Kıbrıs'ın Türkiye'yle üyelik müzakerlerine yönelik engellemeleri sürüyor. 75 milyon Türke Schengen bölgesine vizesiz erişim imkanı vermek de, Paris saldırıları sonrası artık imkansız olabilir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Times Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (90)

Vahdettin:

Biz ona lider ol dedik o gitti dünya lideri oldu bununla da kalmadı tüm liderleri önünde diz çöktürdü. G20 zirvesinde dünya liderlerinden makas aldı.

32
8
yanıtYanıtla
yuhhh artık:

çok komik sonrada suriye Türkmenleri bombalandı. ne lşirin değil mi ama. yalaka kitapsızlar. siz peygamberde ilan etmiştiniz zatı zengini

yanıt8
yanıt15
TÜRKİYELİ23:

Türkiye''nin itibarı hızla yükseliyor. İster saklayın ister söyleyin. . Bu millet tüm engellere rağmen doğru yoldan şaşmayacak.

28
6
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

5 torba kömüre 3 paket makarnaya diz çöken aktrollere ne demeli ben sert konuşurum kusura bakmayın

18
14
yanıtYanıtla
ANTİ KEMALİST EJDAT YOLUNDA NEFER:

ULAN AHMAK KEMALİST BU GÜNE KADAR KEMALİST T. C. NEZAMAN AVRUPAYA DİZ ÇÖKTÜREBİLDİKİ. . . SALAK SALAK YORUM YAPIYORSUN ASLINDA CEVABA BİLE DEYMEZSİN AMA KURTLAR OLMAYINCA SENİN GİBİ ÇAKALLARA MEYDAN KALIYOR. . . . ÖNCE TARİH ÖĞREN BARİ REZİL OLMAZSIN

yanıt4
yanıt7
sözde ülkücü:

Koyun diye diye koydu millet size hala doymadin be kemo

yanıt7
yanıt4
ders:

anti Kemalist denen yobaz osmanli hayalindeki gerzekler seni ve liderini kimse sallamiyor maksat suriyelileri bize yamamak ahmak oldugun icin göremiyorsun

yanıt7
yanıt2
Ademin biri:

Sen söz söylediğini zanneden birisin. 10 yıldır aynı teraneyi okuyorsunuz. Halkı aşağılamaktan bıkmadınız. Siz onları aşağıladıkça aşağılanacaksınız.

yanıt2
yanıt2
SAMSUN 55:

webde sert reelde bülbül olur senin gibiler tirrekyalı

yanıt1
yanıt2
Muzaffer:

trakyalı arkadaş bende sert konuşayım, 13 yıldır kuyuğunuz dik geziyorsunuz ama 13 yıldır her seçimde Türk halkı sizi sandığa gömüyor, ense traşınızı görüyoruz vatan hainleri muhalifleerrr.

yanıt2
yanıt2
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title