Haberler

Film Gibi Olayın Şüphelisi Hakim Karşısına Çıktı

Samsun’da film senaryolarını aratmayacak öldürmeye teşebbüs olayından tutuklanan şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Samsun'da film senaryolarını aratmayacak öldürmeye teşebbüs olayından tutuklanan şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Yıllardır kimlik bilgilerini kullanarak adına nüfus cüzdanı ve pasaport çıkartıp şirket kurup bankadan para çektiği iddia edilen şahıs, kimlik bilgileriyle hayatını sürdürdüğü kişiyi otomobil ile 100 metrelik uçurumdan yuvarlanıp öldürmek istedi. Araçta bulunan şahıs kazayı yaralı olarak atlatınca korkunç plan ortaya çıktı ve şahıs yurt dışına çakarken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uçakta yakalandı.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde 22 Nisan 2015 gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesi Yeşildere Mahallesi Samsun-Ankara yolu üzerinde yaralı halde bir akaryakıt istasyonuna sığınıp araçla uçurumdan yuvarlandıklarını söyleyen 51 yaşındaki Ali Demir yardım istedi. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Ali Demir, tedavi altına alındı. Ali Demir, kaza sırasında yanında 51 yaşındaki H.B.'nin de bulunduğunu söyledi. Gece yapılan arama çalışmalarında araç ve diğer şahıs Hamit B. bulunamadı. Arama çalışmaları gün boyu devam ederken araç İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nden Kürtün Irmağı mevkisinden yaklaşık 100 metrelik uçurumdan yuvarlanmış olarak bulundu. AFAD ekipleri gün boyu uçurumun etrafından köpek yardımıyla kayıp olan H.B.'yi aradı ancak bulamadı. Polis, yaralı Ali Demir'in ifadesine yeniden başvurulunca olay ortaya çıktı.

İddialara göre, H.B. ile Ali Demir'in Tekkeköy ilçesinin Başköy Mahallesi'nden oldukları, yıllar önce askere gitmemek için H.B.'nin Ali Demir'in kimlik bilgilerini kullanarak üzerinde kendi fotoğrafının yer aldığı nüfustan kimlik çıkarttığı ve yine Ali Demir adına kendisine pasaport aldığı ortaya çıktı. H.B.'nin Fransa'ya kaçtığı, hayatının geri kalan bölümünü de Ali Demir kimliği ile sürdürdüğü, Ali Demir adına şirket kurduğu, bankadan da kredi çektiği tespit edildi. Gerçek Ali Demir'in aldığı sakatlık maaşının kesilmesi üzerine olay ortaya çıkınca, H.B.'nin bu olayı konuşup anlaşmak için Ali Demir ile buluştuğu, birlikte gezip dolaştıkları ve daha sonra H.B.'nin İstanbul'dan Ali Demir adına kiraladığı 07 ZG 992 plakalı otomobili içinde Ali Demir bulunduğu halde uçurumdan yuvarlayıp Ali Demir'den ve kredi borçlarından kurtulmaya çalıştığı, araç yuvarlanmadan önce kendisinin aşağı indirdiği ileri sürüldü.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri bütün bu ayrıntıları ortaya çıkarınca Ali Demir kimliğini kullandıklarını tespit ettikleri H.B., hakkında yakalama kararı çıkarttı. H.B.'nin yurt dışına kaçma ihtimalleri göz önünde bulunduruldu ve sınır kapılarına ve havalimanlarına bilgi verildi.24 Nisan 2015 sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya gitmek için hazırlık yapan özel bir firmaya ait uçakta bulunan H.B., yakalanarak gözaltına alındı. Yurt dışına çakamadan yakalanan H.B.'nin üzerinde Ali Demir adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Ali Demir adına Türk Pasaportu ve Fransız vatandaşı olduğu için D.P.B. yabancı ismini alıp Fransız pasaportu da ele geçti. Olaydan sonra tutuklanan H.B. hakkında," Kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, tasarlayarak bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Fransa nüfusuna kayıtlı olup Fransız D.P.B. adını taşıyan ve yaklaşık 4.5 aydır tutuklu bulunan H.B., hakim karşısına çıktı.

Üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini söyleyen H.B., mahkemede verdiği ifadede, "Ali Demir benim çocukluk arkadaşımdır. Türkiye'ye gelince benim evimde kalır. Ben ona bakarım ve benim evimin anahtarı da ordadır. Ben olmadığımda da evime gelir. Bana 'iş kuralım' dedi. Onun adına nüfus cüzdanı çıkartım. Kendi fotoğrafımı kullandım. Bununla pasaport aldım. İtalya'da sürücü belgesi aldım. Fransa'dan yardım alıyordum ve bu yüzden Ali Demir adına pasaportla Türkiye'ye giriş çıkış yapıyordum. Devamlı Türkiye'ye gelirsem yardım alamıyordum. Ali Demir adına şirkette kurdum bu şirket daha faaliyete geçmedi. Türkiye geldim. Ali Demir ile beraber kalıyorduk. Evde canımız sıkıldı. Ali bana 'hadi gezelim, hem de araba sürelim dedi. Araba kullanmaya merakı vardı ve benden araba kullanmayı öğretmemi istedi. Aracı Ali Demir kullanıyordu. Şehrin dışındaydık. Direksiyonda Ali vardı, ben aracın el freni çektim. Araçtan indim. Araç çalışır vaziyetteydi. Ali aracı geri geri kaçırdı. Ben de bu sırada aracın uzağında tuvalet ihtiyacımı gidermeye çalışıyordum. Şoka girdim ve bir süre sonra kendime geldim. Olay yerine polis geldiğini görünce üzerimde Ali Demir adına kimlik olduğu için uzaklaştım. Kesinlikle Ali Demir'i öldürmek istemedim. Öldürmek için bir amacım yoktur. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Ali Demir ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, Fransız vatandaşı olup ismini değiştiren H.B.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, mağdur Ali Demir'in ifadesinin alınması için zorla getirilmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title