Haberler

18 Filistinli, Türkiye'de Tedavi Edilmek Üzere Gazze'den Ayrıldı

Güncelleme:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaralanan 18 Filistinli, Türkiye'de tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden ayrıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaralanan 18 Filistinli, Türkiye'de tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden ayrıldı.

AA muhabirine konuşan Yurt Dışında Tedavi Dairesi Müdürü Dr. Yahya Hıdır, Filistinli 18 yaralının Türkiye'ye gönderilmeleri amacıyla İsrail ve Gazze Şeridi arasındaki Erez Sınır Kapısından, İsrail'e geçtiklerini söyledi. Hıdır, gönderilen kişilerin ağır yaralı olduklarını belirtti.

Hıdır, Gazze Şeridi'nden Türkiye'ye toplam 200 yaralının gönderileceğini ifade ederek, "Geri kalan hastalar, tedavi amacıyla yurt dışına çıkabilmek için İsrail yönetiminden vize almayı bekliyor" dedi.

Türkiye'ye, Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız devam eden yardımları için Filistin halkı adını teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Hıdır, "Türkiye hükümetinin ahlaki tutumunu takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a her zamanki gibi halkımıza destek olduğu için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaralanan 7 Filistinli, İsrail ve Kudüs'te tedavi gördükleri hastanelerden Türkiye'ye getirilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 Herkül tipi uçak, sabah saatlerinde Etimesgut'taki askeri havaalanından, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı gitmek üzere yaralıların nakli için havalanmıştı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bin 951 kişi hayatını kaybetmiş, 10 bin 193 kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title