Haberler

Filistinli Tutuklularla Dayanışma Gösterisi

Gazze'de, 17 Nisan "Filistinli Esirler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazze'de, 17 Nisan "Filistinli Esirler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eğitim ve Öğretim Bakanlığı yöneticileri ve öğrencilerden oluşan kalabalık, 17 Nisan "Filistinli Esirler Günü'nü" anmak ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek vermek için bakanlığın merkez binası önünde toplandı.

Göstericiler, uluslararası toplumdan, Filistinli tutuklulara yönelik hukuksuz uygulamalarına son vermesi için İsrail yönetimine baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Öğrenciler, gösteri sırasında İsrail hapishanelerindeki hukuksuzluğu anlatan piyes sergiledi.

Gününün anısına Filistin bayrağını temsil eden renklerden oluşan ve üzerinde "Filistinli tutsaklara özgürlük" yazan balonlar gökyüzüne bırakıldı.

AA'ya konuşan gösterici öğrenciler, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Gazze Hükümeti Esirler Bakanlığı kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 5 bine yakın Filistinli bulunuyor.

Filistin'de özgürlüğüne kavuşan ilk mahkum olarak bilinen Mahmud Bekir Hicazi'nin İsrail tarafından serbest bırakıldığı gün olan "17 Nisan", 1974'ten itibaren her yıl "Filistinli Esirler Günü" olarak kutlanıyor. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title