Haberler

Filistinli Gençten Als Kampanyasına "Gazze Mesajı"

Filistinli genç Fadi'nin, ünlü isimlerin bağışta bulunduğu "ALS hastalığı" kampanyasına, İsrail saldırılarına maruz kalan "Gazze mesajlı" videosu ilgi görüyor.

Filistinli bir genç, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı hakkında bilinç oluşturmak ve bağış toplamak amacıyla dünya çapında başlatılan kampanyaya, "Gazze mesajlı" bir videoyla katıldı.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Microsoft'un sahibi Bill Gates, ABD'li profesyonel güreşçiler Dwayne Johnson ve Triple H gibi ünlü isimlerin, sinir sistemi hastalığı ALS'yle mücadelede, başlarından buzlu su döktükten sonra bağışlarını açıkladıkları kampanyaya, Filistinli gencin yaptığı ilginç ve anlamlı katılım dikkati çekti.

Hazırladığı videoda, "Ben Filistin'den Fadi. ALS hastalığına destek kampanyası başlatıldığını duydum. Kampanyaya katılmak istiyorum" sözleriyle başlayan 25 yaşlarındaki genç, yanındaki kovayı dökmek üzere başına götürüyor, ancak kovada su olmadığı görülüyor.

"Filistin'in tüm su kaynaklarını tüketen İsrail işgali altında yaşıyoruz. Bir İsrail vatandaşı, Filistinliye oranla 7 kat fazla su tüketiyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda su şebekelerini hedef alması nedeniyle de şu an yüz binlerce Filistinli gerçek bir su kriziyle karşı karşıya. Bu yüzden kampanyaya katılamadığım için özür diliyorum" diyen Filistinli Fadi, ALS hastalığının tehlikeleri konusunda insanların bilinçlendirilmesi ve hastalıkla mücadele için bağış toplanması yönünde atılan bu adımın "asil" bir girişim olduğunu ancak bir ayda, çoğu çocuk ve sivillerden oluşan 2 binden fazla insanın ölümüne, 10 binden fazla insanın da yaralanmasına neden olan "İsrail katliamlarına" karşı da bir duruş sergilemek gerektiğini vurguluyor.

Sosyal medyada büyük ilgi gören 2 dakika 6 saniyelik video, Youtube'da 783 bin kişi tarafından izlendi.

İlerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS, omurilik ve beyin sapındaki motor nöronların kaybından kaynaklanıyor. ALS Derneğinin hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak için başlattığı kampanya kapsamında davet alanlar, başlarından aşağı bir kova buzlu su döküyor ya da 100 dolar bağışta bulunuyor. Kampanyaya katılan kişiler, çektikleri videolarda, buzlu su dökme ya da bağış yapma çağrısıyla katılım daveti yapıyor. Mark Zuckerberg, Bill Gates gibi birçok ünlü isim ise hem su döküp hem bağışta bulunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title