Haberler

Filistin-İsrail Barış Görüşmeleri

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile barış müzakerelerinin yeniden başlaması için gösterilen tüm uluslararası çabaları, Filistin tarafının olumlu karşıladığını açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile barış müzakerelerinin yeniden başlaması için gösterilen tüm uluslararası çabaları, Filistin tarafının olumlu karşıladığını açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, "Barış görüşmelerinin yeniden başlaması için gösterilen tüm uluslararası çabaları olumlu karşılıyoruz" dedi.

Abbas, müzakerelerin yeniden başlamasının önündeki temel engelin başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimleri inşası olduğunu ifade etti.

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, geçen hafta Vatikan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'den uygun bir çözüm için İsrail ile Filistin arasındaki doğrudan görüşmelere yeniden başlanmasını istemişti.

Filistinliler ile İsrail arasındaki barış görüşmeleri Nisan 2014'te askıya alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Abbas Barış Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title