Haberler

Filistin Dostluk Grubu Başkanı Yıldırım'dan İsrail'e Çağrı Açıklaması

Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, İsrail’i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınadıklarını belirterek, “İsrail’i bir an önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, İsrail'i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınadıklarını belirterek, " İsrail'i bir an önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da siyonist işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında açık taraf olacağımızı bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz" dedi.

Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım ve Dostluk Grubu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıyla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Murat Yıldırım, İsrail'in Filistin halkına karşı yeni bir savaşın fitilini ateşlediğini, kara, deniz ve havadan gerçekleştirilen saldırılarda birçok insanın yaşamını yitirdiği belirtti. İsrail'in 3 Yahudi yerleşimcinin başına gelenlerin sorumluluğunu Filistinli gruplara yüklemeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Elinde hiçbir delil olmadan hem bu grupları suçlamakta hem de masum insanların üzerine bomba yağdırmaktadır" dedi.

İsrail'in günlerdir özellikle iftar ve sahur vakitlerinde Gazze bölgesine hava saldırıları düzenlediğini kaydeden Yıldırım, "Bu mübarek ayda insanlara huzursuzluk yaşatan terör devleti, en ufak insani erdemlere dahi ne kadar uzak olduğunu bir kez dana ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

Sosyal medyada yer alan İsrail askerlerinin bir çocuğa işkence yaptığı görüntülere de değinen Yıldırım, "O görüntüler İsrail askerlerinin insanlıktan çıktığının en önemli kanıtıdır" dedi.

"İSRAİL'İN YAPTIĞI TAM ANLAMIYLA DÜŞÜK YOĞUNLUKLU BİR SOYKIRIMDIR"

İsrail ile Hamas arasında 2 yıldır devam eden ateşkesi İsrail tarafından onlarca kez ihlal edildiğine dikkat çeken Yıldırım, "Üzülerek belirtiyoruz ki uluslararası toplum İsrail zulmüne sessiz kalmaktadır. ABD, İsrail katliamlarına payanda olmaktadır. İsrail'in sözde kendini savunduğu gerekçesiyle katliamları meşrulaştırmaktadır. Oysa her şey ortadır. İsrail'in yaptığı tam anlamıyla düşük yoğunluklu bir soykırımdır. Bunu ne ABD ne de BM daha fazla görmezden gelemez" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL KENDİ SINIRLARINA DÖNMELİDİR"

İsrail'in bölge topraklarının önemli bir kısmında işgalci olduğunu dile getiren Yıldırım, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze başka olmak üzere tüm Filistin kentlerini abluka altına almaktan, işgal etmekten, doğal yaşamı kısıtlamaktan vazgeçmesi gerektiğine işaret etti. İsrail'in kendi sınırlarına dönmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "İsrail, Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kabul etmelidir" dedi.

"İSRAİL'İ BİR AN ÖNCE BU SALDIRILARDAN VAZGEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

İsrail'i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınadıklarını vurgulayan Yıldırım, "İsrail'i bir an önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da siyonist işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında açık taraf olacağımızı bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca, son bilgilere göre şu ana kadar 71 kişinin işkence edilerek şehit edildiğini, 203 kişi kötü sağlık koşulları nedeniyle cezaevlerinde şehit olduğunu, 5 bin 271 kişinin tutuklu olduğunu bunun 7'sinin de kadın, 196'sının çocuk, 11'nin milletvekili, 3'ünün bakan olduğunu kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title