Haberler

Filistin'deki Uzlaşı Hükümeti

Çalışma Bakanı Ebu Şehla: "Gazze'nin tüm meseleleri, uzlaşı hükümeti için son derece önemli. Hükümet bu sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir"

Filistin uzlaşı hükümetinin, Gazze'deki "maaş ve elektrik krizi" başta olmak üzere  bölgenin karşı karşıya kaldığı problemleri çözmek için yoğun çaba harcadığı belirtildi.

Gazze'de düzenlenen bakanlar kurulu toplantısında, İsrail ablukası altında olan bölgede, memur maaşlarının ödenmesi ve elektrik sıkıntısının çözüme kavuşturulması gibi öncelikli meseleler ele alındı.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Çalışma Bakanı Memun Ebu Şehla, hükümetin, Gazze'deki sorunların çözümü için yoğun çaba harcadığını belirterek, "Gazze'nin tüm meseleleri, uzlaşı hükümeti için son derece önemli. Hükümet bu sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine de "Gazze'deki eski Filistin hükümetine bağlı çalışanların maaşlarının ödenmesi ve bölgedeki elektrik krizi" başta olmak üzere bölgenin karşı karşıya kaldığı tüm sıkıntıların kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami el-Hamdallah'ın Başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title